CHP'den 'Almanya seçimlerinde oy ver' çağrısı

CHP'den 'Almanya seçimlerinde oy ver' çağrısı
CHP Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç, Bavyera'da yaşayan vatandaşları pazar günü oy vermeye çağırdı. Türk kökenli Alman vatandaşların seçime katılım oranının yüzde 10 olduğunu hatırlatan Kılıç, "Oy vermeye gitmezsek,...

CHP Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç, Bavyera'da yaşayan vatandaşları pazar günü oy vermeye çağırdı. Türk kökenli Alman vatandaşların seçime katılım oranının yüzde 10 olduğunu hatırlatan Kılıç, "Oy vermeye gitmezsek, ırkçılar güçlenir" dedi.

Kılıç, Almanya'nın Bavyera eyaletinde 14 Ekim 2018 Pazar günü yapılacak olan eyalet meclisi seçimlerine katılma çağrısında bulundu. Seçimlerin bölgede yaşayan bir milyonu aşkın göçmen kökenlinin de geleceğini belirleyeceğini hatırlatan Kılıç, "Aşırı sağcı AfD'nin daha da güçlenmesini önlemek adına, tüm demokratları sandığa giderek oy vermeye çağırıyorum. İstatistikler, önceki seçimlerde Türk kökenli seçmenlerin sadece yüzde 10'unun sandığa gittiğini gösteriyor. Sandığa gitmezsek, aşırı sağ yükselir ve hayat göçmenler için daha da zorlaşır" dedi.

Sol partilere ve Türk kökenli adaylara oy verelim

Aşırı sağcı AfD'nin mültecileri bahane ederek ırkçılık propagandası yaptığını kaydeden Kılıç, "Bavyera'da ve Almanya'da ırkçılık sürekli güç kazanıyor. Bunda göçmen kökenlilerin siyasetle yeterince ilgilenmemesinin ve birçoğunun oy vermeye dahi gitmemesinin de etkisi var. Çocuklarımızın çok kültürlü ve farklılıklara saygılı bir Almanya'da yaşamasını istiyorsak, mutlaka sandığa gidip, sol partilere oy vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kılıç, Türkiye kökenli göçmenlerin sorunlarını en iyi bilen adayların, yine kendi içlerinden çıkan isimler olduğunu vurgulayarak, tercihli oyların da bu isimler lehine kullanılmasını istedi.