CHP'de toplanan imzaların illere göre dağılımı

CHP'de toplanan imzaların illere göre dağılımı
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran seçimlerinden sonra olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkez’e teslim edildi. Genel Merkez, yaptığı incelemenin ardından 605 imzanın kendilerine ulaştığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran seçimlerinden sonra olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkez’e teslim edildi. Genel Merkez, yaptığı incelemenin ardından 605 imzanın kendilerine ulaştığını açıkladı. Peki, 605 imzanın illere göre dağılımı nasıl?

CHP’de olağanüstü kurultay için imzaların teslim edilmesinin ardından CHP'de Kurultay isteyenler ile Genel Merkez arasındaki tartışma devam ediyor. CHP'de kurultay isteyenler yeterli imzayı teslim ettiklerini öne sürüyor, Genel Merkez ise kendilerine ulaşan imzaların kurultayı toplamaya yetmediğini belirtiyor.

Düzgün Haber imzalı haberde, CHP içinde tartışmalara neden olan imzaların çetelesine ulaşıldı.

CHP'de kurultay isteyenlerin imzaları teslim etmesinin ardından CHP Genel Merkezinde yapılan çalışmanın sonucunda imza veren delegelerin illere göre dağılımının listesi çıkarıldı.

10 MİLLETVEKİLİ DE VAR

Hazırlanan çeteleye göre CHP’de 144 milletvekilinden 10 milletvekili ile 60 kişilik Parti Meclisi’nden 12 üye olağanüstü kurultayın toplanması için imza verdi. 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu’ndan ise 4 üye olağanüstü kurultayın toplanmasını istedi.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE İLGİNÇ TABLO

En fazla delegeyle kurultayın kaderini etkileme şansına sahip İstanbul, Ankara ve İzmir’deki tablo da ortaya çıktı. 7 ay önce yapılan kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yanında ağırlıklı olarak saf tutan üç büyükşehirde bu kez Genel Merkez’in büyük oranda fire vermesi dikkat çekti.

İZMİR’İN YARISI İMZA VERDİ

61 delegesi bulunan Başkent Ankara’da 23 delege olağanüstü kurultay için imza verirken; 52 delegesi bulunan İzmir’de 26 delegenin yani, delegelerin yarısının olağanüstü kurultay için imza vermesi dikkat çekti.

Olağanüstü Kurultay tartışmaları sırasında, Kılıçdaroğlu’nun safında net duruş sergileyen İstanbul’da da fireler beklenenden yüksek çıktı. 171 delegesi bulunan İstanbul’da 71 delegenin olağanüstü kurultayın yapılması için imza vermesi dikkat çekti.

İMZACILARIN SIFIR ÇEKTİĞİ İLLER

CHP'de kurultay isteyenler 81 il arasından yalnızca Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’nin de aralarında bulunduğu Şırnak, Amasya, Çankırı, Sinop’tan imza alamadı.

İMZACILARIN TULUM ÇEKTİĞİ İLLER

CHP'de kurultay isteyenlerin, Muharrem İnce’nin memleketi Yalova’nın da aralarında bulunduğu, Sakarya, Manisa, Kilis, Aksaray, Bartın, Batman, Bilecik, Düzce, Hakkari’deki delegelerin tamamının imzasını alması dikkat çekti.

İŞTE O TABLO:

Etiketler :