CHP'de PM üyelerinden olağanüstü toplantı için flaş karar

CHP'de PM üyelerinden olağanüstü toplantı için flaş karar
CHP PM üyeleri olağanüstü toplantı talebini geri çekti.

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke daha önceden talep ettikleri ve Cumartesi için gün verilen PM toplantısı için taleplerini geri çektiklerini duyurdu.

Böke Twitter paylaşımında, "Geciktirilerek gündemsiz bırakılan Parti Meclisi'nin toplanması anlamsızdır.  Parti Meclisimizin olağanüstü toplanması talebimizi geri çekiyoruz." dedi. PM üyeleri listeler teslim edilmeden önce olağanüstü toplantı talebinde bulunmuştu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu,  aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesinin ardından 23 Şubat Cumartesi günü PM için olağanüstü toplantı genelgesi gönderdi.

Olağanüstü PM talebinde bulunan üyeler yaptıkları açıklaması şöyle:

"CHP Parti Meclisimizin 2 Şubat tarihinde, tüm itirazlarımıza rağmen MYK'ya devredilen yetkiye dair hukuki tartışmaların sonlandırılması ve bu yetkiye dayanılarak belirlenen adayların yeniden değerlendirilmesi gündemiyle olağanüstü toplanması talebi, CHP Genel Başkanlığı'na yeterli imza ile 15 Şubat 2019 tarihli dilekçe ile iletilmişti.

Partimizin Türkiye'de demokrasi mücadelesindeki ağır sorumluluğun bilinciyle ve partimizin başarısını gözeten bir yaklaşımla yapılan bu çağrı, örgütümüzün ve seçmenlerin talep ve rahatsızlıklarının demokratik araçlarla ve doğru zamanda değerlendirilmesini önemseyen bir anlayışın sonucuydu. Zira partimizin katılımcı, çoğulcu demokrasi geleneği ve kurucu değerleri de bu anlayışı zorunlu kılmaktaydı.

Ancak ne yazık ki, YSK takvimini be parti tüzüğümüzü de göz önünde alarak yaptığımız uyarıların hepsi göz ardı edilmiş, dilekçemizin Genel Merkezimize ulaştığı andan itibaren, söz konusu toplantı için yeterli zaman olmasına rağmen, olağanüstü PM toplantısı, aday listelerinin tesliminden ve hatta itiraz süresinin bitiminden sonraki bir tarihe konulmuştur. Yaşanılan bu durumla, ne yazık ki örgütümüzün ve CHP'ye gönül veren milyonların sesini duymaya ve bu sesle ortaklaşarak partimizin gücünü ve başarısını artırmaya dönük bir fırsatın kaçırılmış olduğu açıktır. Ancak Genel Merkezimiz tercihini bu yönde kullanmıştır.

Gelinen noktada, kasıtlı olarak gündemsiz bırakılan Parti Meclisimizin toplanması, anlamını, faydasını ve gerekliliğini yitirmiştir. Bu şartlar altında faydasını yitirmiş, gündemi ortadan kaldırılmış bir Parti Meclisi toplantısı yapmanın, doğası gereği bir anlamı olmayacağı gerekçesiyle olağanüstü toplanto talebimizi geri çekiyoruz."

Etiketler :