CHP’de İstanbul’a ilk aday belli oldu; Akif hamzaçebi yola çıktığını açıkladı

CHP’de İstanbul’a ilk aday belli oldu; Akif hamzaçebi yola çıktığını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi, 16 Nisan referandumunda çıkan sonuçların ardınan 2019 yerel seçimleri için kolları sıvayan ilk parti olmuştu. Referandumda 3 büyükşehirde "Hayır" oylarının zafer ilan etmesi, İstanbul ve Ankara belediyelerini...

Cumhuriyet Halk Partisi, 16 Nisan referandumunda çıkan sonuçların ardınan 2019 yerel seçimleri için kolları sıvayan ilk parti olmuştu. Referandumda 3 büyükşehirde "Hayır" oylarının zafer ilan etmesi, İstanbul ve Ankara belediyelerini elinde tutan iktidar partisi AKP'yi endişelendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kadir Topbaş’ın istifası ve ardından Ankara’da gündeme gelen Melih Gökçek’in istifası, Türkiye’de gözleri bir anda yerel yönetimlere çevirdi. Yerel seçimlerin erkene alınması tartışmalarını da beraberinde getiren bu istifalar karşısında muhalefetten de sesler yükselmeye başladı.

Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk olan TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, yerel seçimlerde partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olmak için yola çıktığını açıkladı. İstanbul defterdarlığı dönemde kent için bir çok çalışma gerçekleştirdiğini hatırlatan Hamzaçebi; “CHP böyle bir konuda halka danışmadan ve gerekli değerlendirmeleri yapmadan karar vermeyecektir” dedi.

Etiketler :