CHP'de grup başkanvekilleri kim olacak?

CHP'de grup başkanvekilleri kim olacak?
CHP milletvekillerinin seçim yapacağı kapalı grup toplantısı 10:30'da başladı...

CHP'li milletvekilleri 10:30'da başlayan kapalı grup toplantısında TBMM Başkanlık Divanı ve grup organlarına yapılacak seçim için sandık başına gidiyor.

Basına kapalı yapılacak toplantıda, Grup Başkanvekilliği (3 üye), Grup Yönetim Kurulu Üye (9 üye), Grup Denetçi Üye (2 üye), Grup Disiplin Kurulu Üye (7 asıl, 2 yedek üye), TBMM Başkanvekili (1 üye), TBMM Katip üye (4 üye), TBMM İdare Amiri (1 üye) için seçim yapılacak. Kaynak: CHP'de kritik gün yarın! 27 koltuk için seçim yapılacak

CHP KULİSLERİ

Mevcut Grup Başkanvekili Levent Gök seçimlerde aday olmayacağını açıklamıştı. Bugünkü seçimde Başkanvekilliği için Engin Altay, Özgür Özel, Muharrem Erkek, Haluk Pekşen, Candan Yüceer, Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Hüsnü Bozkurt, Engin Özkoç, Aytuğ Atıcı aday oldu.

CHP kulislerinde yarışın kıyasıya bir rekabet ortamında geçtiği konuşulurken, grup başkanvekilleri arasında bir kadın milletvekilinin şansının daha büyük olduğu da fısıldanıyor.

Zira CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eğiliminin bir kadın adayın seçilmesi yönünde olduğu da değerlendiriliyor. CHP'nin Meral Akşener'in karşısında Cumhuriyet değerlerini vurgulayacak bir kadın adayı tercih etmesi olası yorumları yapılıyor.

Meclis Başkanvekili seçimi için ise Akif Hamzaçebi ile Yaşar Tüzün adaylığını açıkladı.

Meclis İdare Amirliği seçimi için ise Özkan Yalım, İbrahim Özdiş, Yakup Akkaya, Kazım Aslan, Kadim Durmaz yarışacak.

MEVCUT ADAYLAR DA YARIŞIYOR

Meclis Divan Katip Üye Adayları için ise mevcut üyeler Özcan Purçu, Fatma Kaplan Hürriyet, Ali Haydar Hakverdi aday olurken, Emre Köprülü aday olmadı. Meclis Divan Katip üyeliği için ayrıca Barış Karadeniz, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bülent Öz, Ali Akyıldız da aday oldu.

Etiketler :