CHP, mutlaka alınması gereken 6 ili belirledi

CHP, mutlaka alınması gereken 6 ili belirledi
Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün kulislere dayandırdığı haberine göre CHP, yerel seçimlerde ‘mutlaka alınması gereken’ 6 ili belirledi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün kulislere dayandırdığı haberine göre CHP, yerel seçimlerde ‘mutlaka alınması gereken’ 6 ili belirledi. Yerelde, Millet İttifakı tabanında karşılığı olan adaylar gösterilecek.

"Hedef altı büyükşehir" başlığıyla yayımlanan habere göre CHP, 24 Haziran seçimlerinin ardından uzunca bir süre iç tartışmalar yaşadıktan sonra yerel seçimlere yönelik hazırlıklara başladı. Partide, yerel seçimlerin özellikle büyükşehirlerde 'eldeki belediyeleri korumak, elde olmayanları almak' parolasıyla yürütülmesi amaçlanıyor. Halen İzmir, Eskişehir, Muğla, Aydın, Hatay ve Tekirdağ CHP'li başkanlar tarafından yönetiliyor.

CHP'liler, " Yerel seçimlerde olası bir AKP-MHP ittifakının bu büyükşehirlerde de CHP için tehdit olabileceği" görüşlerini abartılı buluyor. Parti yönetimine göre, eldeki belediyelerin kaybedileceğine ilişkin bir risk bulunmuyor. Anketlerin de AKP ile MHP arasında bir ittifakın dahi başta İzmir olmak üzere CHP'nin elindeki belediyelerle ilgili tehdit edici sonuç vermediği belirtiliyor.

'GEÇMİŞ SEÇİMLERE BAKILDI'

Parti, seçimlerin ardından ortaya çıkan iç tartışmalar nedeniyle yerel seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayamadı. Bu süre kaybını gidermek için hızlı bir süreç başlatılması planlandı. Yerel seçim çalışmaları bu nedenle eylül ayından itibaren hızlandırılacak. İlk olarak da partinin yerel seçimlerdeki hedefleri belirlendi. İç tartışmalardan bir an önce çıkılıp dışa dönük bir süreç başlatılması planlanarak 6 büyükşehirin mutlaka alınması, en önemli hedef olarak saptandı. Buna göre CHP, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara ile birlikte Adana, Mersin, Antalya ve Balıkesir'in alınması için seferber edilecek. Hedefler belirlenirken, 2014 yerel seçimleri ve 24 Haziran seçimleriyle birlikte 2017'deki referandum sonuçları da dikkate alındı. Hedefler de bu nedenle "gerçekçi" olarak niteleniyor.

KILIÇDAROĞLU KRİTERİ

Parti içinde hedeflerin yanı sıra en çok aday isimleri ve kriterleri konuşuluyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere en kritik yerlerde birden çok adayları bulunduğunu her platformda vurgulamasına karşın isim vermekten kaçınıyor. Kılıçdaroğlu, yakın çevresine "şu ana kadar özellikle yeni hedef olarak belirlenen yerlerle ilgili kimseye adaylık için söz vermediğini, kimseyi dışlayıp ötekileştirmeyeceğini" vurguluyor. Kılıçdaroğlu'na göre adayın partili ya da parti dışından olması diye kesin bir ayrım olmayacak. Partilinin de partili olmayanın da adaylık şansı olacak. Kılıçdaroğlu için eldeki belediyelerin yanı sıra alınmasını istediği belediyeler için en önemli kriterin "seçilecek isimler" olduğu belirtiliyor. CHP lideri, parti yöneticilerine mutlaka bu nitelikte adayların aranıp bulunması talimatını verdi.

Etiketler :