CHP milletvekili Akif Hamzaçebi Tuzla'daki koku neden olan kaçak sistemi ortaya çıkardı!

CHP milletvekili Akif Hamzaçebi Tuzla'daki koku neden olan kaçak sistemi ortaya çıkardı!
İstanbul Tuzla'da kaynağı bir türlü belirlenemeyen ve genizleri yakan kokunın ne olduğu sonunda anlaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada. "Tuzla'daki kokunun atıksu kolektöründen kaynaklandığı...

İstanbul Tuzla'da kaynağı bir türlü belirlenemeyen ve genizleri yakan kokunın ne olduğu sonunda anlaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada. "Tuzla'daki kokunun atıksu kolektöründen kaynaklandığı ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı tespit edildi" açıklaması yapıldı. Ancak kokuya sebebiyet veren kimyasalın ne olduğu anlaşılmadı. Olayı yerinde inceleyen CHP İStanbul milletvekili Akif Hamzaçebi, kokunun kaynağını buldu ve kaçak sitemi ortaya çıkardı!

Hamzaçebi, İSKİ atıksu kanalına yıllardır kaçak sistemle zehirli kimyasalların boşaltıldığı ve ve İSKİ'nin görevini tam yapmadığını savundu.

Halktv.comtr'ye konuşan Hamzaçebi, vatandaşların sosyal medyada kokuyu yazması ve kendisini de etiketlemeleri üzerine Tuzla'ya gittiğini açıkladı. Yetkililerden bilgi almaya çalıştığını aktaran Hamzaçebi, kaymakam ile diğer yetkililerin farklı bilgiler verdiğini söyledi. Diğer yetkililer geniz yakan kokunun nitrik asit nedeniyle oluştuğunu söylerken, Tuzla Kaymakamı ise elinde böyle bilgi olmadığını belirten CHP İstanbul milletvekili, farklı açıklamalara dikkat çekti.

Hamzaçebi şunları söyledi:

İSKİ ARITMASINA KAÇAK DEŞARJ YAPILIYOR!

"Tuzla'da ilginç bir yer bulduk. Kokunun kaynağı burası. Vidanjörlerle getirilen kimyasal atıklar, bu borularla kanalizasyon sistemine deşarj ediliyor. Bu borular da İSKİ'nin arıtmasına gidiyor. Bu sistemin kaçak olduğunu bana İSKİ'nin görevlisi söyledi. 5 ay önce burayı betonlamışlar ama 5 ay sonra tekrar çalışıyor görünüyorsa; sadece 5 ay değil, yıllardır kullanılan bir kaçak sistem olduğu anlaşılıyor. 2015 yılında benzer bir olay yaşanmış. 2016 yılında da yaşandığını söyleyenler var. Demek ki, sisteme sürekli kaçak atıklar bırakılıyor.

İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI!

"Yıllardır burada, bu kaçak sistem açılıyor. Sürekli zehirli atıklar burada vidanjörlerle getirilip deşarj yapılıyor. Bu gece dozunu fazla kaçırmışlar. Bundan dolayı bu koku her yere yayıldı. Arıtma tesisine gidene kadar rögar kapaklarından yukarıya sızıyor. Demek ki, görevini yapmayan bir İSKİ var. Göz yuman bir İSKİ var, İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Bunun peşini bırakmayacağız, İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinde de gündeme getireceğiz, takip edeceğiz. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı!"

36 VATANDAŞ HASTANEYE GELDİ

Daha sonra Tuzla Devlet Hastanesine gittiğini belirten Hamzaçebi, doktorlardan aldığı bilgiye göre kokuya bağlı rahatsızlıktan dolayı 36  hastanın başvurduğunu söyledi.Bu vatandaşlara acil servise alınarak, oksijen takviyesi yapıldığını kaydeden Hamzaçebi, kan testi yapıldığını da söyledi.

HAMZAÇEBİ TAKİPTE!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, sosyal medyada yaptığı açıklamada “Tuzla'daki ağır koku ile ilgili alt düzeydeki yetkililer bakan ve valinin açıklamasından farklı şeyler söylüyorlar. Evden çıktım Tuzla'ya gidiyorum. Vatandaşlarımızı bilgilendireceğim . Tuzla ilçe başkanımız şu an olay mahallinde” ifadelerini kullandı.

Kokunun kaynağıyla ilgili araştırmalarını sürdürdüğünü kaydeden Hamzaçebi, Twitter hesabından “Takip ediyorum. Maalesef Tuzla OSB'deki bir tesisin kimyasal tankından sızan nitrik asit ( kezzap ) kaynaklı, solunum yollarına da zarar verebilecek bir olay. İtfaiye ve polis olay yerinde. Açıklamaları takip edin” notunu paylaştı.

HAMZAÇEBİ KOKUNUN KAYNAĞINDA!

Hamzaçebi, Tuzlada kokunun kaynağına giderek, edindiği bilgileri paylaştı:

"Tuzla Aydınlı Mah. Patlayıcı Maddeler Yolunda kokunun kaynağı ola mahaldeyiz. Vidanjörlerle getirilen kimyasal atıkların deşarjı için böyle sabit ve ilkel bir sistem kurulmuş. Kaçak olmalı. Etrafta hala ağır bir koku var."

"İlkel deşarj sisteminin kaçak olduğunu İSKİ yetkilisi ifade etti. Yetkili biz kırıyoruz, önlüyoruz ama gene gelip sistemi kuruyor ve vidanjörlerle getirdiklerikimyasal atıkları boşaltıyorlar diyor."

Etiketler :