CHP Mecliste eylem başlattı! Sabaha kadar mecliste kalacaklar

CHP Mecliste eylem başlattı! Sabaha kadar mecliste kalacaklar
AKP'nin Meclisi tatil etmesi üzerine, CHP mecliste eylem başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri TBMM Genel Kurul salonunda eylem başlattı. İç tüzük 14. maddesi görüşüldü. Daha sonra TBMM Genel Kurulu kapandı.

İç Tüzük değişikliği görüşmelerinde milletvekillerine yeteri kadar söz verilmemesine tepki gösteren CHP, bu gece parlamentodan ayrılmama kararı aldı.

Konuşmaları hakları olduğu halde, söz verilmeyen milletvekillerinin Meclis Genel Kurul'da hepsi sabah kadar söz alarak konuşacak.

Meclis oturumu açılmadığı için konuşmaların resmiyeti olmasa da, CHP'liler oturum açıkmış gibi davranıyor. Konuşmalar Meclis Genel Kurul'daki eylemi CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in internet üzerinden kurduğu Şeker TV üzerinden canlı yayınlanıyor. Ses sorununu da dışarıdan getirilen hoparlörle çözüldü.

İlk konuşmayı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel gerçekleştirdi. Seçilmedikleri hiç bir makama oturmayacaklarını belirten Özel, Meclis Başkanlık koltuğuna oturmayacaklarını ancak Katip üyesi Ali Haydar Hakverdi yerini Divan'da yer aldı.

Özel ardından. yayının yapılmasını sağlayan İstanbul millevekili Ali Şeker söz aldı. Seslerinin kısılamayacağını söyleyen Şeker, halkın sesini duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

Ali Şeker'in konuşması sırasında meclisteki ışıkların 4/5'i kapatıldı. Ancak buna da hazırlıklı olan CHP'liler led lambalarla kürsüyü aydınlattı.

Hangi milletvekillerinin konuşacağına ise, söz isteyen milletvekilleri arasından kura çekiliyor. Kurayı, konuşmasını bitiren milletvekili çekiyor ve o adı okunan milletvekili konuşmak üzere kürsüye geliyor.

CHP sabaha kadar mecliste kalma eylemi yapıyor

CHP mecliste sabaha kadar kalma eylemi başlattı

Publié par HALK TV sur mercredi 26 juillet 2017

“KAHROLSUN İSTİBDAT YAŞASIN HÜRRİYET”

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda şunları söyledi:

“Muhalefetin konuşma hakkını elinden alan yasa tasarısını getiren AKP bugün iç tüzük görüşmelerini tamamladı ve bu iç tüzük geçtiği zaman muhalefetin mecliste konuşma hakkı neredeyse sıfırlanacak.

Buna karşı bizler de parlamentoyu terk etmeme ve parlamentoda bulunma eylemine başladık. Şu anda mecliste kimse yok, biz muhalefetin halk adına konuşma hakkını kullanmak adına burayız, 24 saat boyunca olacağız, hiçbir şekilde buradan ayrılmayacağız.

Geç saat de olsa, uykusuz da kalsak, burada bu hakkımızı hep berbaber kullanacağız. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet diyoruz ve bu iç tüzük görüşmesini, getirilen iç tüzüğü reddediyoruz, kabul emiyoruz. Kesinlikle sonuna kadar halk adına brada konuşma hakkımızın kısıtlanmasına karşı direnişimizi artırarak, büyüterek devam edeceğiz. Buadayız meclisteyiz, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyoruz.”

Etiketler :