CHP Malatya İl Başkanı Kiraz: Malatya'da 2 milyon kayısı ağacı kesildi!

CHP Malatya İl Başkanı Kiraz: Malatya'da 2 milyon kayısı ağacı kesildi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, kayısıyla ilgili yaptığı açıklamada “Dünya kayısı başkenti olan Malatya’nın son aylarda en büyük sorunu maalesef kayısı. Dolayısıyla son günlerde baktığımızda,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, kayısıyla ilgili yaptığı açıklamada “Dünya kayısı başkenti olan Malatya’nın son aylarda en büyük sorunu maalesef kayısı. Dolayısıyla son günlerde baktığımızda, ziraat odası başkanlarının açıklamalarına baktığımızda Malatya’da çok sayıda kayısı ağacının kesildiğini görüyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz parti binasında basın açıklaması düzenledi.

KURAKLIK YÜZÜNDEN KESİLİYOR

Kayısı ağaçlarının kesildiğine dikkat çeken Kiraz, “Bu ağaçların kesilmesinin bir sebebi kuraklık. Yazın özellikle sulama suyu problemine dikkat çekmiştik. Malatya’da bunun sonucunda oluşabilecek hasarları aslında öncesinde dile getirmeye çalışmıştık ama sonrasında çözülemediği için bu sulama probleminden kaynaklı olmak suretiyle ağaçlar kesiliyor” dedi.

Kiraz, fiyatların düşük olduğundan da bahsederek, sözlerine şöyle devam etti:

KAYISI FİYATLARI ÇOK DÜŞÜK

“Diğer nedeni de fiyatının çok düşük olması. Dolayısıyla çiftçi ürettiğinin karşılığını alamayınca tek çare olarak kayısı bahçelerini kesmekte bulmuş olduğu gözüküyor. Ziraat odaları başkanları birkaç gün önce bir araya gelerek 1 milyon ağacın kesildiğini ifade ettiler. En son yine bir ziraat odası başkanı 2 milyon olarak açıkladı. Tabi iktidar partisi bu anlamda ne yapıyor, sadece rakamlarla oynuyor. Şunu sormak istiyoruz bir ağaç kesilmesi bile sizin için aslında dert değil mi? Dolayısıyla bu sayının 200 bin olmasının, 1 milyon olmasının, 2 milyon olmasının ne anlamı var. Sonuçta çiftçi dünya kayısı başkentinde kayısı ağaçlarını kesmekte çareyi bulmuş, bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

BİR AĞAÇ BİLE KESİLSE MALATYA İÇİN AYIPTIR

Tabii bu sorun bu güne gelirken ne diyorlar, perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Yıllardır üst üste biriken aslında soruların neticesinde bu kayısı ağaçları var ve çiftçiler tarafından kesilmeye devam ediliyor. Bir gümrük bakanının Malatyalı olması ve onun döneminde bu kadar kayısı ağacının kesiliyor olması ayrıca bizi düşündüren önemli konulardan biri. Çünkü biz şöyle düşünüyoruz, bir ağaç bile kesilse bu Malatya için bir ayıptır, dolayısıyla siyasetçilerin bir ayıbıdır. Bu mantık çerçevesinde işletilmediğinde bu vurdumduymazlıkla, bu sorunlara çözüm bulunmamasıyla iddia ediyoruz önümüzdeki yıl bu rakam 10 milyonu aşacak."

Etiketler :