CHP Genel Sekreteri Sındır'dan İzmir'de "uzlaşı adayı" karşıtı açıklama

CHP Genel Sekreteri Sındır'dan İzmir'de "uzlaşı adayı" karşıtı açıklama
CHP İzmir kongresi öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "uzlaşı adayı" fikrine Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır karşı olduğunu belirtti."KİMSE 'ADAY OLMA' DEME HAKKINA SAHİP DEĞİL"İzmir Büyükşehir...

CHP İzmir kongresi öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "uzlaşı adayı" fikrine Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır karşı olduğunu belirtti.

"KİMSE 'ADAY OLMA' DEME HAKKINA SAHİP DEĞİL"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 Ocak'ta yapılacak CHP İzmir İl Kongresi öncesi tek bir aday üzerinde uzlaşma sağlamak amacıyla, pazartesi günü, milletvekilleri ve belediye başkanları ile görüşmek için mektup yazarak davette bulunurken, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, sürpriz bir şekilde İzmir'de ilçe başkanları toplantısına katıldı. Sındır, "654 il delegemiz var. Yüzde 10 imza toplayan arkadaşımız adayım dediğinde, tabii ki onun önünde kimse 'aday olma' deme hakkında sahip değildir" dedi.

CHP İZMiR KONGRESİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 olan aday sayısını teke düşürmek için pazartesi günü görüşme trafiğine başlamayı planlarken, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan ilçe başkanları toplantısına katılan Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, açıklamalarıyla parti kulislerini hareketlendirdi. Sındır, şunları söyledi:

"CHP'Lİ İSEK UZLAŞMIŞIZDIR"

"Seçimlerden yeni çıkmış örgütlerimiz heyecan içinde. İl kongremizin en doğru şekilde, kimsenin kırılmadan, dökülmeden ve örgütün İzmir’de güçlenerek çıkacağı bir kongre olması dileklerini ifade ettiler. Duygu, düşünce ve hedefler ortaktı. Tabii yöntem farklılıkları olabilir. Uzlaşı aday ifadesine gelince; biz CHP'liysek, partimizin ilke ve değerleri üzerinde uzlaşmışızdır. Partinin hedeflerine yoldaşlık yapıyoruz demektir.

"YÜZDE 10 İMZA TOPLAYAN ADAYIM DERSE..."

Parti örgütleri zaten uzlaşı içindedir. Bizim uzlaşımız iktidar için olacaktır. Yerelde değil. Aday çıkacak arkadaşlarımız farklı yoldan giden kişiler değil. Demokrasinin gereği birden fazla aday da olabilir. 654 il delegemiz var. Yüzde 10 imza toplayan arkadaşımız adayım dediğinde, tabii ki onun önünde kimse 'aday olma' deme hakkında sahip değildir. Aday olarak çıkacak kim olursa olsun hepsi bizim arkadaşımızdır. Delegasyon iradesinin en doğru tercihi yapacağına ben yürekten inanıyorum."

Etiketler :