CHP Avusturya'da ikinci bürosunu açtı

CHP Avusturya'da ikinci bürosunu açtı
CHP Avusturya Birliği, başkent Viyana'dan sonra ikinci bürosunu Avusturya'nın Innsbruck şehrinde açtı. Açılış törenine Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan ve Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan da katıldı.

INNSBRUCK - Geçtiğimiz günlerde Avusturya'daki 5. kuruluş yıl dönümünü CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Viyana'da kutlayan CHP Avusturya Birliği, yeni yıl öncesi batı eyaletlerinden Tirol'e de bir eyalet merkezi açtı.

Açılış törenine CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan, Tirol Eyalet Başkanı Enver Şahingöz, FSG Sendika Temsilcisi Süleyman Kılıç ve SPÖ Tirol Milletvekili Philipp Wohlgemuth da katıldı.

Yakınca üçüncü büro açılacak

Avusturya'nın hemen hemen tüm eyaletlerinde örgütlü olduklarını hatırlatan Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan, Tirol Eyalet Merkezi açılışının doğru örgütlenme modelinin bir sonucu olduğunu belirtti. Özellikle Batı Avusturya'daki üyelerin birlik faaliyetlerine eşit ölçüde ve aktif katılmalarının demokrasinin ve coğrafi adaletin bir gereği olduğunun altını çizen Arslan, yönetim kurulu olarak yeni yıl içerisinde bir eyalet merkezini daha vatandaşların hizmetine sokma gayretinde olduklarını bildirdi.

Örgütü merkeze alan model

'Ben varsam örgüt var' anlayışını temel yönetim ilkesi olarak reddettiğini dile getiren Arslan, "Kurumsal kimlik ben dahil herkesin üzerindedir, merkezin değil örgütün merkeze alındığı bir model dışında çalışma şansı kalmamıştır. Bu ilke dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyerek, ev ziyaretlerinden, bir oy bir bilet kampanyasına kadar dar zamanda ülke çapında  gerçekleştirdikleri seçim çalışmalarının yerelde başarıya ulaşması noktasında ellerinde önemli bir veri olduğunu kaydetti.

Oy artışının kaynağı örgütlenme

CHP Avusturya örgütünün, son seçimlerdeki oy artışını doğru temeller üzerine kurulmuş yerel örgütlenme modelini uygulamasıyla hayata geçirebildiğini vurgulayan Arslan, bu modeli tüm eyaletlerde uygulayacaklarını, demokratik eyalet örgütlenmelerinin yolunu yine bu yönetim kurulu görev süresi dahilinde açacakları söyledi.

CHP Avusturya Birliği'nin özellikle son dönemdeki yoğun ve başarılı çalışmalarının Ankara'dan ilgiyle takip  edildiğini belirten Bülent Tezcan ise, Birlik Başkanı Çağdaş Arslan'ın nezdinde tüm örgüt yöneticilerini ve üyelerini kutladı.

AKP gurbetçilerin sorunlarına duyarsız

Konuşmasının büyük bölümünü Türk toplumunun Avusturya'daki sorunlarına ayıran Tezcan, çifte vatandaşlık sorununun siyasi ilişkilerin bir sonucu olduğunu söyledi. Diğer tüm konularda olduğu gibi dış politika alanında da AKP'nin tam anlamıyla çuvalladığını belirten Tezcan, binlerce gurbetçinin Avusturya'da vatansız kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ancak AKP'nin bu soruna karşı duyarsız olduğunu dile getirdi.

İnsanlarımız vatansız bırakılamaz

Tezcan, "Avusturya gibi AB değerlerinin konuşulduğu bir ülkedeyiz. Ancak ırkçı partinin de olduğu sağcı koalisyonun gurbetçilerimizi vatansız bırakma uygulaması hiçbir evrensel değerle açıklanamaz. Biz CHP olarak gerek Avusturya'da gerekse Ankara'da bu sorunun çözümü noktasında mesai harcamaya devam edeceğiz" dedi.

Avusturya'da da siyasete katılın

Avusturya'daki sivil toplumu güçlendirmek gerektiğini vurgulayan Bülent Tezcan, siyasete toplumun dahil olması ve seçimlerde mutlaka sosyal demokrat dayanışma esasıyla oy kullanması gerektiğini belirterek, "Siyasete sadece Türkiye'de müdahale ederek değil, yaşadığımız ülkede de müdahale ederek; bu sorunu çıkaranları bu sorunu çözmek zorunda bırakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Gurbetçinin sorunlarını CHP çözer

Yurt dışı seçim çevresi, denklik problemleri, bürokratik engeller ve entegrasyon problemleri gibi yurt dışındaki vatandaşlarımızın karşılaştığı bir dizi soruna da değinen Tezcan, seçim bildirgesinde yer verdikleri gibi bu sorunların çözüm adresinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu vurguladı. Türkiye gündemine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Tezcan, "Hukukun üstünlüğünün olmadığı bir Türkiye, adaletin olmadığı bir Türkiye, demokrasinin olmadığı, tek adam rejiminin baskısı altında bir Türkiye sürdürülemez. Her yeri baskıyla teslim aldılar, teslim alamadıkları tek kale Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Üretim, eğitim, adalet ve sosyal devlet ilkeleri üzerinde müreffeh Turkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ile sosyal devleti kuracağız. Yeni bir başlangıç yapacağız, ne mutlu size ki bugün o yeni başlangıcı yapma yolunda Tirol'de, Avusturya'da bir önemli adımı daha attınız. Tirol Eyalet Merkezini partimize kazandırdınız. Daha yeni temsilciliklerle, yeni merkezlerle bu yolumuz, bu kavgamız, bu davamız, bu mücadelemiz, bu inancımız büyüyerek katlanarak zafere ulaşacak'' şeklinde konuştu.