CHP aday belirlemeye başladı

CHP aday belirlemeye başladı
CHP, yerel seçimlerin erken yapılması olasılığına karşı aday belirleme çalışmalarına başladı

CHP, yerel seçimlerin erken yapılması olasılığına karşı aday belirleme çalışmalarına başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul, Ankara, Düzce, Balıkesir ve Bursa belediye başkanlarının istifa ettirilmeleri üzerine, AKP'ye anayasa değişikliği yaparak yerel seçimleri erkene çekme teklifinde bulunmuştu.

CHP genel merkezi bu çerçevede, seçimi kazanma olasılığının yüksek olduğu Ankara ve İstanbul için hayır bileşenlerinin sıcak bakacağı aday arayışını sürdürüyor.

Bu kapsamda özellikle Ankara ve İstanbul gibi yarışın çekişmeli geçeceği kentlerdeki aday seçiminde bölgenin kültürel dokusu da gözetilecek.

İsimler belirlenmeden önce aday profili ortaya çıkarıldı. Buna göre Ankara, İstanbul gibi yarışın 'hızlı' geçeceği büyükşehirlerde bölgenin kültürel dokusunu temsil edecek isimler üzerinde durulacak. CHP'nin yerel seçimlerde diğer partilerle ittifak arayışı yapmayacağı ancak büyükşehirlerde anayasa değişikliği referandumunda oluşan ‘Hayır Bloku’ bileşenlerinin sıcak bakacağı isimleri aday gösterebileceği belirtildi.

ANKARA VE İSTANBUL'DA MUHTEMEL ADAYLAR

Bu kapsamda Mansur Yavaş ile Muharrem İnce'nin isimleri de muhtemel Ankara adayları arasında geçiyor. İstanbul adaylığı için ise Gürsel Tekin'in adı öne çıkarken, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de aday olacağını açıklamıştı.

Öte yandan CHP yönetiminin, milletvekillerinin ilçe belediye başkanlıklarına aday olmasına sıcak bakmadığı da konuşuluyor.

ESKİŞEHİR VE ADANA'DA MUHTEMEL ADAYLAR

CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre Eskişehir'de mevcut belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yerine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un aday yapılabileceği de konuşuluyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in adı öne çıkmış görünüyor.

AYDIN'DA ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE YOLA DEVAM

CHP bazı illerde ise mevcut belediye başkanlarıyla yola devam etme kararı aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Aydın'da halen belediye başkanlığı'nı sürdüren Özlem Çerçioğlu'nun tekrar aday yapılacağını açıklamıştı. Görevlerine devam edecek belediye başkanlarının isimlerinin 2 ve 3 şubat tarihlerinde Ankara'da yapılacak kurultaya kadar açıklanacağı ifade ediliyor.

CHP yönetiminin, mevcut belediye başkanlarının görevine devam edip etmeyeceği konusunda karar verirken, o başkanın kamuoyundaki görünürlüğü, ulusal medyada yer alıp almaması ve yöresine verdiği hizmetlerin kamuoyunda bilinmesi gibi kriterleri de gözönüne alacağı belirtiliyor.

Etiketler :