ÇHD Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı tutuklandı

ÇHD Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı tutuklandı
“Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Selçuk Kozağaçlı tutuklandı.Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan avukat Selçuk Kozağaçlı, "Silahlı terör örgütü DHKP/C'ye...

“Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Selçuk Kozağaçlı tutuklandı.

Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan avukat Selçuk Kozağaçlı, "Silahlı terör örgütü DHKP/C'ye üye olmak" suçundan tutuklandı. Hakimliğin gerekçesinde, Selçuk Kozağaçlı'nın DHKP/C'nin yapılanması Halkın Hukuk Bürosu bünyesinde terör örgütüne organik bağlı olan çıkar ve amaçları doğrultusunda süreklilik, yoğunluk gösteren faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Şüpheli Kozağaçlı'nın kuvvetli suç şüphesi, kaçma ve saklanma ihtimali gözönünde bulundurularak tutuklanmasına karar verildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) genel başkanı Selçuk Kozağaçlı, 8 Kasım’da İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

Kozağaçlı, gözaltına alınmasının ardından Vatan Caddesi’deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. 5 gün boyunca gözaltında tutulan Kozağaçlı, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

AÇLIK GREVİNDE

Selçuk Kozağaçlı, gözaltına alınmasının ardından savcılığa sevk edilmediği için açlık grevine başlamıştı. Kozağaçlı, gözaltı süresinin 4 günü geçmesinin ardından dün şeker ve su almayı da bırakmıştı.

NURİYE VE SEMİH'İN AVUKATLARI

Selçuk Kozağaçlı, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle 250 gündür açlık grevi eylemi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın da avukatlarından. Eğitimcilerin yargılandığı davanın dördüncü duruşması 17 Kasım’da görülecek. Daha önceki duruşmalara sayılı günler kala eğitimcilerin avukatları yine gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Etiketler :