Cezaevleri için kampanya: Askıda kitap!

Cezaevleri için kampanya: Askıda kitap!
'Askıda kitap' kampanyasına ilgi büyüyor.

Askıda ekmek kampanyası herkesin malumu. Birçok bölgede, birçok mahallede bu kampanyaya rastlamak mümkün. Son duyulan kampanya ise yine 'askıda' ama ekmek değil 'kitap'.

İstanbul'da bir kitapçı, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerle dayanışmak amacıyla askıda kitap kampyanyası düzenlemeye başladı. Günden güne artan ilgi ile 350 kitaba ulaşan kampanya yeni destekçilerini bekliyor.

Beyoğlu’nda bulunan Aram Kitabevi, OHAL koşullarından en fazla etkilenen ve yoğun hak ihlallerinin yaşandığı cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerle dayanışmak amacıyla iki aydır “Askıda Kitap” kampanyası düzenliyor.

Kampanya kapsamında okurlar kitapevinde oluşturulan “Askıda Kitap” köşesine tutuklu ve hükümlülere göndermek istedikleri kitapları bırakıyor, kitapevi ise bu kitapları kendilerine mektup yoluyla ulaşan tutuklu ve hükümlülere gönderiyor.

70 TUTUKLU, 350 KİTAP

İki aydır süren kampanya kapsamında şimdiye kadar 28 farklı cezaevinde bulunan 70 tutukluya 350 tane kitap gönderildi.

Kampanyanın aktivistlerinden Aram Kitabevi çalışanı Fatma Arslan, iki aydır yürüttükleri kampanyayla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını söyledi ve  daha fazla tutukluya ulaşmak için dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Kitabevi, 350 kitaptan çok daha fazlasını beklediklerini belirterek kampanyaya destek çağrısında da bulundu.

Etiketler :