Cevap ve düzeltme metni

Cevap ve düzeltme metni
1990 yılında kurulan ve yüzde yüz Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan Esenlik Şirketi, yaptığı yatırımlar ve oluşturduğu katma değer ile Malatya ekonomisinin önemli aktörlerinden biri haline gelmiştir.Piyasada fiyat dengesinin...

1990 yılında kurulan ve yüzde yüz Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan Esenlik Şirketi, yaptığı yatırımlar ve oluşturduğu katma değer ile Malatya ekonomisinin önemli aktörlerinden biri haline gelmiştir.

Piyasada fiyat dengesinin sağlanması açısından önemli bir görev üstlenen Esenlik, Malatya halkına kaliteli ürünleri en ucuz fiyattan sunma çabası içindedir. Esenlik şirketi marketçilik faaliyetini 44 şubesi 100'e yakın çalışanıyla ve 200'ün üzerinde yerel tedarikçi ile sürdürmektedir.

Bu 200 civari tedarikçi firmaların içerisinde; müvekkilimiz Malatya Milletvekili Sayın Hakan KAHTALI'nın da %33 hissedarı olduğu şirkette bulunmaktadır. Müvekkilimizin hissedarı olduğu şirket 1998 yılından beri, Malatya ilimizde dahil olmak üzere 6 vilayetimize distribütör olarak ürün dağıtımı gerçekleştirmektedir.

Aynı zamanda 1000'in üzerinde müşterisine hizmet eden şirketin müşterilerinden biri de 1998 yılından beri Esenlik şirketidir.

Haziran ayında Esenlik şirketinde gerçekleşen yönetim değişikliğinden sonra, Esenlik Şirketinin talebi üzerine tedarikçi firma yetkilileriyle istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Bu toplantıda tedarikçi firmaları finansal anlamda (gecikmelerden kaynaklı) rahatlatabilmek  için tedarikçi firma alacaklarının yeniden yapılandırılması ve talep eden firmalara alacaklarına karşılık Esenlik şirketinin sahip olduğu gayrimenkuller ve taşıtlardan alma önerisi sunulmuştur.

Müvekkilimiz Sayın Hakan KAHTALI'nın %33 hissedarı olduğu şirketin şirket yöneticisi; Esenlik şirketinin bu önerisine olumlu yaklaşarak, Esenlik Şirketinden ticari kayıtlarla sabit olan alacaklarına karşılık, yine Esenlik Şirketinin belirlemiş olduğu ve piyasa değerinin üzerinde bir fiyattan 1 dükkan üzerinde anlaşma sağlanmış ve dükkanın devri yapılmıştır. Esenlik şirketi daha önceki dönemlerde de birçok kez bu uygulamaya giderek Esenlik Şirketinin menfaatlerini korumuş ve finansal olarak firmasını güçlü tutmuştur.

Müvekkilimiz Malatya Milletvekili Sayın Hakan KAHTALI'nın %33 hissedarı olduğu şirkete devredilen dükkan; şirket hissedarlarının hisseleri oranında tapuya tescil edilmiştir. Bu husus gerek Esenlik Şirketinin Yönetim Kararları gerekse tapu kayıtları ile sabittir. Ortada gizelenen saklanan bir satış işlemi olmadığı gibi herkese açık sıradan bir işlemi vardır.

Malatya halkının malı olan Esenlik Şirketinin korumak her vatandaşın görevi olduğu gibi tedarikçi firmalarında görevidir. Esenlik şirketi yapmış olduğu araştırmalar ve ilgili kurumlardan aldığı görüşler çerçevesinde Esenlik şirketinin menfaatleri doğrultusunda gayrimenkullerini ve araçlarını borçlarına karşılık tedarikçi firmaların alacaklarına karşılık sunulmuştur.

İddia edildiği gibi Esenlik şirketinin gayrimenkulünün 2 tanesinin müvekkilimize has satışının yapıldığı tamamen yalan ve iftiradır. Bu anlamda farklı firmalara toplamda 3 dükkan, 9 daire ve 27 araç satılmıştır. Ayrıca kendi açıklamalarında bulunan hali hazırda 3 dükkan, 3 daire ve 17 taşıtın da satılacağını açıklamışlardır.

Müvekkilimiz Sayın Hakan KAHTALI'nın itibarını zedeleyici ve iyi niyetten uzak her tür açıklamalar, yersiz gündem oluşturma çabası ve reyting kaygılarından kaynaklanmıştır. Gündem olma saiklerine müvekkilimizin isminin alet edilmesi üzüntü ve şaşkınlık ile karşılanmıştır. Şeffaf, yasal, aleni iyi niyetli çabaların art niyetli yorumlanması ve konumlandırılmasından kaynaklanan mağduriyetlere ilişkin yasal haklarımızı da mahfuz tutuyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.