Celal Çelik: Kılıçdaroğlu’na yönelik artan hakaret yorumları nedeniyle bilinmesini isterim ki gereğini yapacağız

Celal Çelik: Kılıçdaroğlu’na yönelik artan hakaret yorumları nedeniyle bilinmesini isterim ki gereğini yapacağız
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun baş avukatı Celal Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaretlerle ilgili gereğinin yapılacağını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kurultay tartışmaları ve imza polemiği devam ederken, Kılıçdaroğlu'nun baş avukatı Celal Çelik sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na yönelik artan hakaret yorumları nedeniyle gereğini yapacaklarını belirtti.

Avukat Çelik, "Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik artan hakaret yorumları nedeniyle bilinmesini isterim ki gereğini yapacağız! Sonradan kimse özür dileyerek af dilemesin! Eleştiriyi hoş görürüz, hakareti asla!" dedi ve hakarete yönelik ekran görüntüleriyle ilgili işlem yapılabilmesi için e-posta adresini paylaştı.

Bunun üzerine bir Twitter kullanıcısı ODTÜ'de yaşanan karikatür olayını hatırlatarak, "Peki sayın çelik, ODTÜ öğretim okuldaşlarımın yaşadıklarını yaşamamak için bir ölçü verin bari. Neyi hakaret kabul edeceksiniz neyi etmeyeceksiniz.. Mesela o karikatürü eleştiri sınırında gören ilk mahkeme kararındaki kişinin makamı gereği ile başlayan kısım mı yoksa ikinci mi..." mesajını paylaştı.

Avukat Çelik, Twitter kullanıcısına eleştiri ve hakaret ayrımını bildiklerini belirttiği yanıtında şu ifadeleri kullandı:

Yazımın çok net olduğunu düşünüyorum. Siyasilerin eleştiriye katlanma yükümlülüğünün ayrımındayız. İfade Özgürlüğüne saygılıyız. Ancak, eleştirinin ötesinde, tamamıyla hakaret kastıyla yapılan yakıştırmalara, küfürlere sessiz kalamayız. Eleştiri-Hakaret ayrımını iyi biliyoruz.

İşte o Tweetler:

Etiketler :