Çavuşoğlu BM Genel Kurulu'nda konuştu: Ahlaki değil...

Çavuşoğlu BM Genel Kurulu'nda konuştu: Ahlaki değil...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu BM Genel Kurulu'na hitap etti. Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs oylamasında ABD'nin kararına karşı oy vereceklere mali yardımı kesme tehdidini 'zorbalık' diye nitelerken, "ülkelerin...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu BM Genel Kurulu'na hitap etti. Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs oylamasında ABD'nin kararına karşı oy vereceklere mali yardımı kesme tehdidini 'zorbalık' diye nitelerken, "ülkelerin oylarının satın alınabileceğini düşünmek ahlaki değildir" dedi.

"AHLAKİ DEĞİL"

Çavuşoğlu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı oylamaya gidecek BM Genel Kurulu'nda konuştu. ABD'nin Kudüs kararını uluslararası hukukun çiğnenmesi ve evrensel değerlere akıl almaz saldırı olarak nitelendiren Çavuşoğlu BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında "Ülkelerin oylarının satın alınabileceğini düşünmek ahlaki değildir" dedi. Adalet ve barış için sesimizi yükselteceğiz diyen Çavuşoğlu, "Oylama filistin  davasının hala davamız olduğunu göstermek için önemli" ifadelerini kullandı. Son olarak Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanının sürekli söylediği "Dünya beşten büyüktür." cümlesine de konuşmasında yer verdi.

Etiketler :