Kılıçdaroğlu: Fettah Tamince'nin avukatları Erdoğan'ın da avukatı o yüzden dışarıda

Kılıçdaroğlu: Fettah Tamince'nin avukatları Erdoğan'ın da avukatı o yüzden dışarıda
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 kişinin hayatını kaybettiği Kartal'daki çöken binayla ilgili, "O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 kişinin hayatını kaybettiği Kartal'daki çöken binayla ilgili, "O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin!" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

21 vatandaşımız hayatını kaybetti... O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin!

İzmir'de Seferihisar'ı tüm dünyaya tanıttılar. Aziz Kocaoğlu bayrak teslimini de önümüzdeki süreçte gerçekleştiriyor. Bir beton kenti düşünün Bursa'yı bir de vaha gibi olan Eskişehir'i. Yılmaz Büyükerşen de öyle. Hatay'ı bütün sorunlara rağmen barış kenti haline getirdi, belediye başkanı. Oy versin vermesin vatandaşı başımıza taç edeceğiz. CHP'li belediyelerinin olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. 17 yıldır çocuklar açlıktan öldü. Bizim belediyelerimizde asgari ücretlimize 2200 TL veriyoruz.

Devleti yönetiyorlar. Beceremiyorlar. Çocuklar araba geçen yerde top mu oynar. Yeşile düşmanlar. Çocuklar nerede oynayacak? Ağaç görmeyen insan olur mu? Çıkmışlar biz İstanbul'a ihanet ettik, ihanet edeceğiz diye oy istiyorlar. İstanbul'un trafik sorununu çözemeyeceksen neden aday oldun, İmamoğlu çözecek ama.

TAMİNCE AÇIKLAMASI

Bizim insan olarak fakirin yanında olmamazı gerektiğini söyledim. Bir insan düştüyse yerinden kaldıracaksınız. Benim felsefem bu yöndedir. Geçen grup toplantısında Tamince'den söz ettim. 17/25'ten sonra Pensilvanya'ya gittiğini söyledi. Kimse buna dokunmuyor. Bu adam nasıl dışarıda da askeri öğrenciler içeride? Parası, dayısı olanlar dışarıda. Bu hangi adalettir? Fettah Tamince'nin avukatları Erdoğan'ın da avukatı o yüzden dışarıda.

EREN ERDEM DAVASINDAKİ HAKİMLERE ÇAĞRI

Eren Erdem neden hapiste? Şu adalete bak, Eren Erdem'i almaya gidiyorlar. 50'nin üzerindeki dosyayı çok hızlşı bir şekilde okunup tahliyesini iptal ediyorlar. Tahliye edenler tutuklanması gerek diyorlar. Saray'ın gölgesinde kalmak mıdır adalet. Adalet kavramını unutturdular. Lütfen cübbelerinizi çıkarıp öyle oturunuz. 469 gündür Osman Kavala neden hapiste? Selçuk Kozağaçlı neden hapiste, birileri istedi diye.Erdoğan'dan önce fabrika bile yoktu. Erdoğan'dan önce bu kadar büyük bir yalancı yoktu.

KPSS 1.'SİNİN MÜLAKATTA ELENMESİ

Kılıçdaroğlu, KPSS 1.'si fizik öğretmeninin mülakatta elendiğini hatırlatarak, "Bir anne baba düşünün çocuğu okusun diye boğazından keser, üniversiteye gönderir ve mezun olur üniversiteden. Deniz Eren Demir'den söz ediyorum. Fizik öğretmeni adayı. KPSS'ye girer ve Türkiye 1.'si olur. Sözlüye girer, mülakatta elenir. Bu mudur adalet? Bunların yatacak yeri yok.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO TALEBİ

Binlerce kadrosuz işçi var. Son taşeron işçisi kadro alıncaya kadar yanlarında olacağız, taşeron sorununu dile getirmeye devam edeceğiz.

İlgili Haberler
Etiketler :