Canikli'den kafa karıştıran S-400 açıklaması

Canikli'den kafa karıştıran S-400 açıklaması
Rus Savunma Uzmanı Murahovskiy'ın teknolojisinin Rus kontrolünde olacağı ve en iyi sistem olamayacağı dediği S-400'ler için Bakan Canikli S-400 füze savunma sisteminin kontrolünün tamamen Türkiye'de olacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eleştiri ve soruları yanıtladı. Nurettin Canikli, “S 400'lerin kontrolleri tamamen Türkiye'de olacaktır. Dost düşman yazılım sistemi değiştirilecektir, onunla ilgili yazılım çalışmaları başladı. Nerede konuşlanacağı nereye konacağı tasarruf yetkisi Türkiye'de olacak. S 400'leri ihtiyaç olan her yere konuşlandıracağız” dedi.

NATO ENTEGRASYONU AÇIKLAMASI

Milletvekillerinin, "NATO sistemiyle uygunlaştırılmayacak…" diye söze girmesi üzerine de Canikli, "Yok hayır, teknik olarak NATO sistemiyle uygunlaştırılmıyor, gerek de yok ona. Çünkü bir çok NATO ülkesi, NATO konsepti içerisine dahil etmediği kendi tamamen ulusal düzeyde sahip olduğu silah sistemleri var. Onların bir kısmı uyumlu bir kısmı değil. Dolayısıyla bu mümkün. ABD için de geçerli İtalya için de geçerli diğerleri için de geçerli. Özellikle şu anda büyük oranda Rus daha doğrusu eski Sovyet silah sistemlerini kullanan Doğu Avrupa ülkeleri var. Yani hepsinde şu anda Rus silahları söz konusu, NATO üyesi olan var içlerinde, olmaya aday olanlar da var. Herhangi bir sorun teşkil etmiyor, onları kullanıyorlar" diye konuştu.

RUS UZMAN, S-400'LER İÇİN ‘TEKNİK PASAPORTU RUSYA’DA’ DEMİŞTİ

Rus savunma dergisi Arsenal Oteçestva’nın Genel Yayın Yönetmeni Viktor Murahovskiy, Türkiye’ye satılan S-400’lerin Rusya’nın elindeki en iyi teknoloji olmadığını ve başka ülke uzmanlarının bu sistemin sırlarını öğrenemeyeceğini söylemişti. Viktor Murahovskiy, "İhraç edilen sistemlerin teknik pasaportu, Rusya Savunma Bakanlığı ve Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi'nin kontrolü altında. Bakanlığın izni olmadan, hiçbir sistem Rusya'nın ulusal güvenliğini tehdit edecek bir konfigürasyonla ihraç edilmeyecek. S-400'ler de buna dahil" ifadelerini kullanmıştı.

Murahovskiy’in bu açıklamaları akla S-400’lerin kontrolünün nasıl tamamen Türkiye’de olacağı sorusunu getirdi.

Etiketler :