Cam filmi yasağında yeni gelişme! Bakan açıkladı...

Cam filmi yasağında yeni gelişme! Bakan açıkladı...
Özlü “Cam filmi yasağını kaldıracak çalışma yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmi yasağına ilişkin açıklama yaptı. Katıldığı bir televizyon programında sorulan "Cam filmi yasağı konusunda çalışma var mı?" sorusuna yanıt veren Bakan Özlü, konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Özlü, “Cam filmi yasağını kaldıracak çalışma yapıyoruz” dedi.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Bakan Özlü NTV canlı yayında yaptığı açıklamada, "Cam filmi yasağını kaldıracak çalışma yapıyoruz, yakında sonuçlanacak” ifadelerini kullandı.

Özlü'nün açıklamaları şöyle:

Bakanlık olarak bu yasağı kaldırmak istiyorduk. Bu cam filmi zaten en başından beri yasaktı. Hiç serbest olmadı. Biz bakanlık olarak serbestlik getirmek istiyoruz. Geçen sene yaptığımız görüşmelerde bir konsensüs sağlamıştık.

Bunun uygulaması için de 1 yılki geçiş sürecinden sonra 26 Ekim 20187’de kaldırmak için konsensüs sağlamıştık. Fakat geçen sene meydana gelen bazı terör eylemlerinde emniyetten arkadaşlarımızın cam filminden kaynaklanan bir takım sıkıntıları olduğunu ifade ettiler.

Böyle bir endişe olunca “cam filmi yasağı kalsın” dediler. Uzun süre müzakere ettik. Biz kaldırılmasını istiyoruz.

En son bir terör saldırısı olur insanlar hayatını kaybeder bu da cam filminden kaynaklanır bu sorumluluğu üzerimize alamayız diye düşündük. Bu yüzden geçen sene alınana kararı erteledik.

Sayın cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde cam filmi yasağı ile ilgili teknik bir çalışma yapıyoruz. Güvenlik risklerini bertaraf eden ancak kaldırılmasını da hedefleyen bir çalışma yapıyoruz.

Etiketler :