Çalışanlar dikkat! 'F klavye' dönemi başlıyor

Çalışanlar dikkat! 'F klavye' dönemi başlıyor
Kamuda 'F klavye' dönemine geçiliyor.

Kamuda F klavye'de sona gelindi, uyum süreci için geri sayım başladı.

Başbakanlık Genelgesiyle 10 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan, kamu kurum ve kuruluşlarının F klavyeye geçiş süreci yıl sonunda tamamlanacak.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Türkçe klavye olan F klavye kullanımını önemsediklerini söyledi.Kamu kurum ve kuruluşlarının F klavyeye geçişi konusundaki Başbakanlık Genelgesi'nin 10 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Erdem, buna göre F klavyeye kademeli bir geçiş sağlanarak, halen kullanımda olan klavyelerin 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye dönüştürülmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

‘YIL SONUNA KADAR TÜM KURUMLARDA F KLAVYEYE GEÇİLMİŞ OLACAK'

Erdem, genelge gereği yıl sonuna kadar tüm kamu kurumlarında F klavyeye geçilmiş olacağını dile getirerek "Bunun için ciddi takipçilik ve çalışmalar yapıldı. F klavyeyle ilgili yüzbinlerce broşür dağıttık. F klavyenin önemine dikkat çekildi. Tekraren hatırlatıldı. Ayrıca F klavyeli dizüstü bilgisayar bulma sıkıntısı vardı. Türkiye'de artık dizüstü F klavyeli bilgisayar bulma kolaylığı sağlanıyor" dedi.