Büyük Zaferin 95. yılı'nda ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi

Büyük Zaferin 95. yılı'nda ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'de düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı için ilk tören Anıtkabir’de yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Saat 10:00’da Anıtkabir’e gelen devlet protokolü Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Aslanlı Yol’dan yürüyen heyet, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

‘BU VATANA CANIMIZ PAHASINA SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ’

Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları kaydetti:  “Aziz Atatürk, Büyük Zaferin 95'inci yıl dönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasının müjdecisi olan bu tarihi zaferi Malazgirt'ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin çok önemli bir halkası olarak görüyoruz. 30 Ağustos'ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimizi kurarken hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştik. Türkiye çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun.”

[caption id="attachment_220456" align="alignnone" width="410"] Erdoğan’ın törende MHP lideri Bahçeli ile sıcak sohbeti dikkat çekti.[/caption]

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VARDI

Anıtkabir çevresinde sabah saatlerinden itibaren polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken Anıtkabir’deki kulelere kesin nişancılar yerleştirildi.

Devlet erkanının katılacağı tören öncesi Atatürk’ün mozolesi ve Misak-ı Milli Kulesi’nde bomba uzmanı dedektör köpekler arama yaptı.

(İHA)

Etiketler :