Burhan Kuzu, Akıncı Üssü davasına CHP'nin Başbakan'dan sonra müdahil olduğunu zannetti!

Burhan Kuzu, Akıncı Üssü davasına CHP'nin Başbakan'dan sonra müdahil olduğunu zannetti!
FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın beşinci celsesine bugün devam edildi. Başbakan Yıldırım bugün davaya müdahil olma...

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın beşinci celsesine bugün devam edildi. Başbakan Yıldırım bugün davaya müdahil olma başvurusunda bulundu. Anayasa Profesörü Burhan Kuzu ise, CHP'nin müdahil olduğunu yeni öğrenince yine çok konuşulacak bir tweet attı...

Burhan Kuzu, CHP'yi hedef almak istediği tweetinde "Başbakan,Fetö davasında müdahil olmuş;bunu görünce CHP de olmuş.Ben bunu anlayamadım doğrusuAdalet yürüyüşünü Fetö için yapmıştıTerslik var" ifadeleri kullandı.

Oysa durum hiç de yazdığı gibi değil, zira Akıncı üssü davasına müdahil olma başvursunu ilk olarak CHP 31 Temmuz 2017 tarihinde yapmıştı, başvuruyu da TBMM CHP Meclis Başkanvekili Levent Gök yapmıştı. Ardından ertesi gün, yani 1 Ağustos 2017 tarihinde Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve bir kaç saat sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müdahil talebinde bulunmuştu.

Başbakan Binali Yıldırım ise Akıncı Üssü davasına müdahil olmak için başvurusunu bugün yaptı. Yani Burhan Kuzu'nun iddia ettiği gibi CHP, Başbakan Yıldırım'dan sonra bulunmadı, aksine ilk olarak CHP başvurdu.

Etiketler :