Bülent Tezcan'dan çok önemli seçim açıklaması

Bülent Tezcan'dan çok önemli seçim açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmeler ve muhalefette erken seçim ittifakı konusunda, "Demokrasi isteyenler ayrı ayrı aday çıkardığında ikinci tura kalan adaya kuşkusuz destek veririz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Tezcan, “Şartlar gerektirirse Akşener’e oy verir misiniz?” sorusuna; “Bugünün yemeğini bugün, yarının yemeğini yarın yiyeceğiz. Biz adayımızı çıkaracağız ve demokratik bir yarış olacak. Sonrasında ne olur, konuşacağız…” şeklinde cevap verdi.

‘KUŞKUSUZ DESTEKLERİZ’

Meral Akşener’in sık sık diye getirdiği “İkinci tura CHP’nin adayı kalırsa destekleriz” sözünü hatırlatan Hakan Çelik’in “Aynı şekilde ikinci turda siz de Sayın Akşener’i destekler misiniz?” sorusuna ise; “Demokrasi isteyenler ayrı ayrı aday çıkardığında ikinci tura kalan adaya kuşkusuz destek veririz” diyen Tezcan sözlerine şöyle devam etti;

“Tabi ki destek veririz. Bu Sayın Akşener de olur başka biri de olur. Mesele; demokrasiyi isteyenler ayrı ayrı aday çıkardıklarında bunların içinden bir tanesi ikinci tura kalırsa kuşkusuz destek verilecektir.

Abdullah Gül

“Biz başka bir yerden aday arayışı içerisinde değiliz.”

Diyelim ki aday oldu ve ikinci tura kaldı. Destekler misiniz sayın Gül’ü?

“Biz belirtilen şartlar içinde üstünde uzlaşılan adaylardan ikinci tura kim kalırsa destekleriz. E doğal olarak partiler içerisinde ilkeler ittifakı yaptığınız adayı desteklersiniz. Demokrasiden yana olan adayı destekleriz. ”

İkinci tura kalırsa Akşener’i Kılıçdaroğlu’ndan daha başarılı gösteren araştırmalar var. Sizin de araştırmalarınız var mı?

“Biz yaptırmadık. Sonuçta ikinci tura kim kalırsa kalsın demokrasiyi temsil eden adaya destek vereceğimize dair kuşku yok. “

Etiketler :