Bülent Tezcan: Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve sözcü olacak

Bülent Tezcan: Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve sözcü olacak
CHP MYK toplantısı sonrası Bülent Tezcan'ın açıklamalarda bulundu.

CHP Parti sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarına, ülke ekonomisine değinerek başladı. Tezcan, "16 yıldır iktidarda olan Erdoğan, yine milletin yastık altına göz dikti." ifadelerini kullandı. Man Adası'na da dikkat çeken Tezcan, "Oradan gelen para dolar olarak mı duruyor yoksa Türk Lirasına çevirdin mi?" diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

Asgari ücretin açıklanması hakkında da konuşan Tezcan, "Ocak ayından bu yana, 119 dolar kayba uğradı asgari ücretli. Sırf bu hükûmetin beceriksizliği yüzünden yüzde 35 kayba uğradı insanlar."

İşte Tezcan'ın açıklamalarının satırbaşları:

"Bir tweet atıldı diye dolar buraya çıkar mı? Bu nedir? Üretime dayanmayan, sıcak para ve dolar ekonomisine teslim edilmiş, dolarkolik bir ekonomi anlayışının sonu. Bunlar dönüp milletin yastık altındaki dolarla sorunu çözebilecek anlayış içindeler. Bu anlayışın Türkiye’yi düze çıkarması mümkün değildir."

"Bu tablo içerisinde 100 günlük paket açıkladılar. Türkiye'nin 5 temel sorununa hiçbir yapısal çözüm içermeyen bir paket bu. Yani 100 günü heba etme paketi bu. 100 günlük paketin içinde seçim öncesi vaatlerinin hiçbiri yok. Nerede kaldı bunlar, paketin dibine mi düştü?"

"Hani dolarla, enflasyonla hesaplaşacaktın? Seçim bitti 40 gün içinde tepetaklak oldu ekonomi."

"100 günlük paket içerisinde eğitimle ilgili de ciddi bir adım veya işaret göremiyoruz. Eğitim konusunda da Türkiye içler acısı durumda. LGS bu hükûmetin utancıdır. Üstüne YKS oldu, başarısızlık rekoru kırıldı. Bu nasıl bir eğitim sistemi yarattıklarının göstergesidir. Bu çocuklarımızın değil sistemin, iktidarın başarısızlığıdır. Bu anlayış çocuklarımızın geleceğini çalmıştır. Türkiye ekonomide, eğitimde iflas etmiş bir tabloyla, iflas etmiş bir iktidarla karşı karşıyadır."

'YENİ ÇALIŞMA DÖNEMİNDE YENİ MYK VE SÖZCÜ OLACAK'

"Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve sözcü olacak."

"2014'ten beri CHP'de bir parti reformu başlamıştır. Biz genel başkana destek vereceğiz."

"Tüzük gereği MYK'yı atamak, değiştirmek Genel Başkanın yetkisinde. MYK üyesi arkadaşlarımız, her türlü tasarrufu gönül rahatlığıyla destekleyeceklerini ifade ettiler."

"Genel Merkez önündeki eylemler, MYK'da görüşülecek konular değildir. Partililer gelir, kendilerince disiplin yönetmeliğini ihlal etmeyecek şekilde eylemlerini yapar."

'569 İMZAYLA KURULTAY TOPLAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR'

"Hiçbir şekilde 630 imza teslim edilmemiştir. Yeterli bulunur bulunmaz, tartışılır ama tüzük gereği yeterli imza toplanamamıştır."

"Geçerli imza 569'dur. 569 imzayla Kurultay toplamak mümkün değildir. Genel Başkan da Kurultay toplama gibi bir tasarrufu olmayacağını ifade etmiştir. Artık bu tartışmalar bitmeli ve yerel seçimlere odaklanılmalıdır."

"Sayın Genel Başkanımızın Kurultay olmadan değiştirdiği MYK sayısı 2'dir. Kimse bunu söylemiyor."

"CHP muhalefet gücü bakımından bugüne kadar kendisini kanıtlamış bir partidir."

"Bu ay sonuna kadar seçim sonucuna dair değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmış olacak. Bu konuda verimli bir değerlendirmeyi önümüzdeki bir ay içinde kamuoyu ile paylaşacağız."

Tezcan, bir gazetecinin 'Yüzde 48'in iradesi neden yok sayılıyor?' sorusuna cevaben, "Mahir Ünal işi gücü bırakmış CHP kurultayını konuşuyor. İmza toplayanlar da vermeyenler de kendi dilimizi oluşturmalıyız. AK Parti ile mücadeledeki dili buraya taşımak doğru değildir. CHP'de kurultay iradesini ifade eden arkadaşlarımızın iradesini ifade etmiş olması bile başlı başına değerlidir. Kurultay iradesinin dile getirilmiş olması bile değerlidir. Bunu yok saymıyor Genel Merkezimiz. Bundan sonra bu hepimizin kuşkusuz dikkat etmesi gereken bir noktadır." ifadelerini kullandı.

"Enis Berberoğlu rehin alınmıştır. Tutuklu değil, rehinedir. İktidar siyasetinin rehinesidir. Yargı, iktidarın rehin alma eyleminin ambalajını oluşturmuştur. Kendisi anayasanın açık hükmüne rağmen, haksız biçimde zorbaca içeride tutulmaktadır. Zorbaca içeride tutulmasına karşı, kendi penceresinden en etkin olduğunu düşündüğü eylemleri adım adım hayata geçirecek."

Etiketler :