Bülent Kerimoğlu: Menfaat gruplarının yarasına bastık, hedef olduk

Bülent Kerimoğlu: Menfaat gruplarının yarasına bastık, hedef olduk
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri için aldığı yıkım kararı hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu,  Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri için aldığı yıkım kararından sonra eleştirilere hedef olurken, 'rüşvet' aldığı yönünde söylentiler ortaya çıktı.

Bu söylentiler hakkında Posta Gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e yanıt veren Kerimoğlu, "Canımızı veririz ama namustan ödün vermeyiz.Menfaat gruplarının yarasına bastık, hedef olduk" ifadelerini kullandı..

İşte o röportajın ilgili kısımları...

Bakırköy Vakfı Tesisleri için neden yıkım kararı alındı?

Bu konuyla ilgili haber gün yeni bir yalan ortaya atıyorlar. Bu bir itibar suikastı. Olay sadece spor kulübü ve vakıfla ilgili değil, Bakırköy'deki Ebuziya caddesindeki büfelerden başladı. Halkın kullanması gereken alanları bazı çıkar gruplarının kullanmasına karşı yaptığımız bir müdahaleydi bu. Yani 30 yıldır birikmiş sorunlara bir cerrah titizliğiyle neşter attık.

Neydi bu sorunlar?

Ben bir doktorum.Nasıl ki mesleğim için Hipokrat yemini ettiysem, bu şehrin anahtarı da bana teslim edildiğinde ilçeme hizmet için yemin ettim. Beni Bakırköy halkının memnuniyeti ve refahı ilgilendiriyor. Bazı menfaat gruplarının haysiyet cellatlığı umrumda bile değil. Biz doğru yoldayız. Şov yapmayı da hiç sevmem.

BÜLENT KERİMOĞLU: ÇIKAR ÇEVRELERİ ALGI OPERASYONU YAPIYOR

Haklı olduğumuz halde günlerdir hedef haline geldik. Bazı çıkar çevreleri algı operasyonu yaptı. Bu çevrelerin menfaatlerine 'hayır' dediğimiz için hedef olduk. Halkın kullanması gereken olanakları bu gruplar kullanıyordu. Ebuziya caddesindeki büfeleri temizledik. İstanbul'un en niteliklİ caddesi haline dönüştürdük. Yakın zamanda bu kent sliüetine uygun, Bakırköy'e yakışır bir cadde haline getireceğiz. Benim görevim sadece çöp temizlik, kent yapmak değil ki. Kenti ve kentin geleceğini düşünmeliyim. Ve bu konuda kim ne yaparsa yapsın, halkım için mücadele etmeye devam edeceğim.

BÜLENT KERİMOĞLU: VAKIF İŞLETMECİLERE HİZMET EDEN BİR KURUM HALİNE GELMİŞ

Yıkım kararının nedenini hala söylemediniz?

Bu vakıf çocuklarımıza ve gençlerimize ücretsiz spor yapması için kuruldu. Fakat 30 yıldır ücretsiz spor hizmeti verilmiyor. Bakırköy Futbol Spor kulübüne de bir ödenek aktarımı yapılıyor. Bakırköy Futbol Spor Kulübü vakıf kurulmadan önce ligin ilk beşindeydi. Vakıf kurulduktan sonra amatör lige kadar düştük. Sadece belediyeye 2 milyona yakın borcu var. Kulüp çökmüş durumda.Çünkü vakıf asıl amacı olan kulübü desteklemeyi bırakmış durumda. Oradaki işletmecilere hizmet eden bir kurum yıkım haline gelmiş. Biz de orayı gençlerin spor yapacağı bir alan haline getirme gayretindeyiz. Hepsi bu. Yıkım işlemini bitirdik. Yerine çok daha iyi ve kapsamlı yeni bir tesis yapacağız. Oraya 12 dalda ücretsiz hizmet veren, Atatürk Yaşam Köyü'nün bir örneğini yapacağız.

BÜLENT KERİMOĞLU: SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Rüşvet istediğiniz iddia ediliyor

Yalan söylenir de bu kadar atılmaz ki. 5 milyon dolar rüşvet talep ettiğimiz söyleniyor. Bu iğrenç iddiayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Eğer öyle bir para isteseydik çoktan bunu ispat ederlerdi. Ama ancak çamur atıyorlar. Madem böyle bir para istendi neden suç duyurusunda bulunmuyorlar?

Etiketler :