Bülent Arınç, AKP tarafındna eleştirilen Abdullah Gül'ün KHK tepkisine destek çıktı!

Bülent Arınç, AKP tarafındna eleştirilen Abdullah Gül'ün KHK tepkisine destek çıktı!
AKP hükumeti tarafından çıkarılan 696 sayılı KHK'daki "terör olaylarına" müdahale eden vatandaşlara getirilen yargı muafiyetine yönelik sert eleştiriler devam ediyor. Kararnameye tepki gösterenlerden biri de AKP'nin eski Başbakanı...

AKP hükumeti tarafından çıkarılan 696 sayılı KHK'daki "terör olaylarına" müdahale eden vatandaşlara getirilen yargı muafiyetine yönelik sert eleştiriler devam ediyor. Kararnameye tepki gösterenlerden biri de AKP'nin eski Başbakanı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. KHK'daki maddeye "hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir" diyen Gül, AKP'liler tarafında eleştirilirken, partide eskiden "özgül ağırlığı" bulunan Bülent Arınç ise Gül'e destek çıktı.

GÜL TWEET ATMIŞTI

11. Cumhurbaşkanı Gül, 696 sayılı KHK'daki maddeyi eleştiren isimler arasında yer aldı. Gül sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, " 696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir.” ifadelerini kullandı. Maddenin düzeltilmesi gerektiğini de belirten Gül, bir sonraki paylaşımında "ilerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" diye yazdı.

Bülent Arınç, Gül'e destek çıktı

Gül'ün twitter'da attığı bu tweetlere, AKP'nin önemli isimlerinden Bülent Arınç destek verdi. TBMM Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcısı olarak Hükûmet Sözcülüğü yapan Arınç, Gül'ün yazdıklarını "retweet" yaptı.

bülent arınç, abdullah gül, 696 sayılı khk, khk, akp

Bülent Arınç ayrıca, 696 sayılı KHK'yı eleştiren Hürriyet gazetesi köşe yazarı Taha Akyol'un yazısını da twitter hesabından paylaştı. Arınç yaptığı paylaşıma "kesinlikle okumanızı tavsiye ederim" notunu düştü.

bülent arınç, taha akyol, 696 sayılı khk, khk

Etiketler :