Bu yiyecek safra taşını önlüyor

Bu yiyecek safra taşını önlüyor
Safra kesesinde oluşan taşları nasıl önleriz? Safra kesesine düşüp çeşitli rahatsızlıkların yanında sarılık ve hatta ölümle bile sonuçlanabilen safra taşı oluşumunu önlemek için hangi besinleri tüketmeliyiz?

Safra taşı nasıl oluşur?

Safra karnımızın sağ üst kısmında bulunan biraz armuda benzeyen bir organdır. Çeşitli kanallarla karaciğere bağlanan ve karaciğer tarafından üretilen safra sıvısıyla vitaminlerin sindirilmesine yardımcı olur.

Safra kesesindeki çeşitli dengesizlikler sonucu oluşan safra taşları çeşitli hastalıkları da peşinde getirir. Ölümle bile sonuçlanabilen safra taşı oluşumu özellikle çok doğum yapmış kilolu kadınlarda görülür. Oldukça ağrılı bir rahatsızlık olan safra kesesi taşları genellikle safra kesesinin alınması ile sonuçlanır.

Safra taşları genellikle kadınlarda görülen bir rahatsızlıktır. Fazla kilolu olmak ve çok doğum yapmış olmak da safra kesesi taşlarının oluşmasını etkileyen bir durumdur. Fazla yağlı yendiğinde oluşan bu rahatsızlık bazen kolesterol veya östrojen içeren ilaçları kullanmadan dolayı da oluşabilir.

Uzmanlar safra kesesi taşlarını önleyen birçok yiyeceğin var olduğunu ve doğal yollarla bu taş oluşumunu engelleyebileceğimizi belirtiyorlar.

Safra kesesindeki taşları önleyen besinler nelerdir?

Kahve Türk kültürünün en önemli parçalarından biridir. Yemeklerden önce kahvaltılardan sonra içilen kahvelerimizin yanında mutlaka tatlı ikram edilir.

Bunlar genellikle kuruyemiş, lokum ve çikolata gibi şekerli gıdalardır. Uzmanlar özellikle bitter çikolata tüketilmesi gerektiğini ve kahve ile birlikte tüketilen çikolatanın safra kesesi taşlarını önlediğini özellikle belirtiyor.

Kahve-çikolatadan sonra en etkili besin ise karahindiba

Özellikle ilkbahar aylarında hemen her yerde görebileceğimiz karahindiba mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. İçerdiği vitamin ve minerallerle vücuttaki zararlı toksinleri atan karahindiba iyi bir idrar söktürücüdür ve kolesterol oranını azaltmaya yardımcı olur.

Milliyet

Etiketler :