Bu ödülü ilk kez bir Türk alıyor 

Bu ödülü ilk kez bir Türk alıyor 
Ortadoğu’da 20 yıllık çalışmayla kurulan CERN benzeri ‘SESAME’ adlı laboratuvarda İsrail-İran, Türkiye-Güney Kıbrıs gibi ülkeleri bir araya getiren biyofizikçi Prof. Dr

Ortadoğu’da 20 yıllık çalışmayla kurulan CERN benzeri ‘SESAME’ adlı laboratuvarda İsrail-İran, Türkiye-Güney Kıbrıs gibi ülkeleri bir araya getiren biyofizikçi Prof. Dr. Zehra Sayers, ABD Bilimde İlerleme Derneği tarafından ‘Bilimde Diplomasi Ödülü’ne layık görüldü. Sayers, ödülünü yarın Washington’da alacak.

SABANCI Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zehra Sayers, Ortadoğu’da eşi benzeri görülmemiş bir çalışmaya imza atarak, birbirleriyle siyasi uyuşmazlık içinde olan ülkeleri, Ürdün’de kurulan ileri teknoloji laboratuvarı SESAME’de aynı çatı altında buluşturdu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 20 yıllık çalışma sonucunda ‘SESAME’ (Ortadoğu’daki Sinkrotron Işığı Deneysel Bilim ve Uygulamaları) adındaki İsviçre’deki CERN benzeri ileri araştırma laboratuvarını kuran biyofizik ve moleküler biyoloji uzmanı Prof. Dr. Zehra Sayers, İsrail- İran, Türkiye- Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi siyasi bir platformda aynı çatı altında bir araya gelmesi çok zor olan ülkeleri bilim için buluşturdu. Prof. Dr. Zehra Sayers, bu çalışmalarıyla dünyanın önde gelen bilim kuruluşlarından ‘Amerika Bilimde İlerleme Derneği’ (AAAS) tarafından ilk kez bir Türk bilim insanına verilen ‘Bilimde Diplomasi Ödülü’ne layık görüldü. 20 yıl boyunca Ürdün merkezli SESAME’nin kuruluşu için çalışan SESAME Bilimsel Danışma Komitesi Başkanı Sayers, ödülü yarın Washington’da alacak.

Etiketler :