Bu köyün dünya ile bağlantısı koptu

Bu köyün dünya ile bağlantısı koptu
Trabzon'da hırsızlar şebekenin kablolarını çalınca Yomra'daki bir mahallenin telefon ve internet iletişimi kesildi. 1

Trabzon'da hırsızlar şebekenin kablolarını çalınca Yomra'daki bir mahallenin telefon ve internet iletişimi kesildi. 1.5 aydır cep telefonu dışında hiçbir şeyin çalışmadığı mahallenin 82 yaşındaki sakinlerinden Hanım Yıldırım, "Hırsızlar yüzünden torunlarımın sesini duyamaz oldum" diye tepki gösterdi.

Yomra ilçesindeki Gürsel Mahallesi’nde yaklaşık 1,5 ay önce telefon ve internet hatları kesildi. Arıza kaydı bildirilen mahallede inceleme yapan ekipler, telefon ve internet şebeke kablolarının kesilerek çalındığını belirledi. Polisin kabloları çalanların kimliğini belirlemeye çalıştığı mahallenin iletişimi de kesildi.

Vatandaşların başvurusu üzerine şebeke kablolarının yenilenmesi için çalışma başlatan Türk Telekom Müdürlüğü yetkilileri ise iletişim olmayan hatlar için fatura çıkmayacağını, çıkan fatura bedellerinin de iade edileceğini duyurdu.

Mahallede oturan ve cep telefonu olmadığı için tek iletişimini sağladığı telefon hattının kesilmesine neden olan hırsız ya da hırsızlara tepki gösteren yöre sakini Hanım Yıldırım, haftalardır torunlarının ve çocuklarının sesini telefonda duyamadığından yakalandı.

Hasta olduğunu anlatan Yıldırım, "Hırsızlar gelip kabloları çaldılar. Benim onlarca torunum var. Haftalardır ne çocuk sesi ne torun sesi ne de akraba sesi duyabiliyorum. Hastalansam kimseye haber vermeyeceğim, ambulansı arayamayacağım. Benim zaten okumam yazmam yok. Başıma bir iş gelse buradan kalkıp yukarıdaki mahalleye gitmem lazım ki telefon edebileyim. O hırsızların ocakları kapansın. Benim iletişimimi çaldılar" diyerek telefon hattının kısa sürede bağlanmasını istedi.

Etiketler :