Bu da mı varlıktan: 'Ziraat Bankası ipotek edilecek, 1 milyar avro borç alınacak'

Bu da mı varlıktan: 'Ziraat Bankası ipotek edilecek, 1 milyar avro borç alınacak'
CHP'li Mehmet Bekaroğlu, Varlık Fonu'na devredilen Ziraat Bankası'nın ipotek edilerek Çin'den 1 milyar avro borç alınacağını iddia etti.

CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 2017 yılında Varlık Fonu'na devredilen Ziraat Bankası'nın ipotek edilerek Çin'den borç alınacağını iddia etti.

Hükümetin bedelli askerlikten 8 milyar lira topladığına ve Merkez Bankası'ndan, mayıs ayında Hazine'ye aktarılması gereken 34 milyar liranın ise ocak ayından transfer edildiğine dikkat çeken CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ı eleştirdi.

Ekonomideki kötü gidişin üzerinin örtülmeye çalışıldığını söyleyen Bekaroğlu, Bakan Albayrak İçin 'cambaz' ifadesini kullanırken, "Başka ne diyebilirim yani. Çıkıyor böyle, mimikleriyle, 'Vallahi, çok iyi gidiyor her şey.' diyor. Uçuyoruz, ekonomi uçuyor, 5 milyar fazla veriyor! Bu paralar olmasa 2019 bütçesi daha ocak ayında 50 milyar TL açık verecek. Ekonomi bu ama siz milleti aldatmaya, kandırmaya devam ediyorsunuz." sözleriyle de hükümete yüklendi. Çin'den 1 milyar avro borç istendiğini açıklayan Bekaroğlu, Meclis'te, yeni yasama çalışmaları hakkındaki konuşması sırasında şunları söyledi:

"1 NİSAN'DAN SONRA KRİZ BEKLİYOR"

"31 Marttan sonra, 1 Nisan itibarıyla bu ülkeyi ciddi bir anafor, kriz bekliyor. Yanlışlıklar dolayısıyla bedeller kat kat katlanıyor. Türkiye'nin problemi ortada, başınızı kuma gömmeyin. Paraları aldınız, aldınız, aldınız, şimdi ödeme zamanı gelince 'Nereden çıktı bu?' diyorsunuz, ödeyemiyorsunuz. Türkiye, ciddi bir ödeme güçlüğü içinde."

"ÇİN'DEN VARLIK FONUNA 1 MİLYAR AVRO"

"Bakın, şimdi Çin'den 1 milyar avro borç alacağız, Çin'den. Çin Sanayi ve Ticaret Bankası ile Citigroup görevlendirildi. Kim alacak biliyor musunuz? Varlık Fonu. Varlık Fonu nedir? Varlık Fonu, varlıkların bir kısmını gelecek kuşaklara aktarmak için değerlendirmek amacıyla topladığımız fondur. Varlık Fonu, borç verir, değerlendirir, nemalandırır. Siz, Varlık Fonu'nda Türkiye'nin bütün varlıklarını topladınız, şimdi Çin'e Ziraat Bankasını ipotek göstereceksiniz 1 milyar avro almak için. Türkiye'yi buraya getirdiniz. Bununla seçimi kazanmaya çalışıyorsunuz, örtüyorsunuz. Ama bunun bedelini sadece siz ödemeyeceksiniz ki, bütün bu millet ödeyecek. Bakalım, 1 Martta bu cambazlığınız tutacak mı? Bakalım, 1 Martta sayın damadın söylemiş olduğu, 'Ocak ayında 5 milyar fazla verdik' yalanı tutacak mı? Hep beraber göreceğiz."

Ziraat Bankası 2017 yılında Varlık Fonu'na devredilmişti.

"VARLIK KUYRUĞU"

Pek çok kalemde zamlar yapılırken sebze fşyatları da tavan yapmıştı. Hükümet seçim öncesi fiyat artışlarını engellemek amacıyla tanzim satış noktaları kurdu. Vatandaşların uzun kuyruk oluşturduğu tanzim satış noktaları için Erdoğan, "Şimdiki kuyruk bereket kuyruğu, varlık kuyruğu. Fırsatçılara ders verme kuyruğu'' diye cevap vermişti.

Etiketler :