Brunson'da 12 Ekim iddiası: Yeni zemin hazırlanıyor

Brunson'da 12 Ekim iddiası: Yeni zemin hazırlanıyor
ABD ile yaşanan rahip Andrew Brunson krizi dinmiyor. Türkiye'de tutuklu bulunan 'ABD'li rahip Brunson’ın 12 Ekim’deki duruşmasında tahliye edilebileceği' iddia ediliyor.

Türkiye ile kriz konusu olan tutuklu rahip Andrew Brunson 12 Ekim’de mahkemeye çıkarılacak. Türkiye ve ABD arasında en büyük krizlerden birisi yaşanırken, rahibin tutukluluk halinin devam etmesi üzerine Türkiye’ye bir dizi yaptırım uygulaması gelmişti.

Duygu Güvenç’in Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, Brunson’ın da duruşmada serbest bırakılarak ABD ile tansiyonun düşürülebileceği iddia ediliyor. Ankara’nın, Washington ile ilişkilerinde geçmiş pazarlıkların aksine yepyeni bir zemin arayışını tercih edebileceği öne sürülüyor.

YUNAN ASKERLERİ ÖRNEĞİ

Türkiye, benzer şekilde sınırı aştığı için tutukladığı Yunanlı iki askeri de AB’nin girişimlerinin ardından, 15 Ağustos’ta beklenmedik şekilde serbest bırakmıştı. Hemen ardından önce Reform Eylem Grubu toplandı; daha sonra da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Viyana’da AB dışişleri bakanlarının gayri resmi toplantısına katıldı.

Etiketler :