Brezilyalılar, Arjantin karşıtı kampanya başlattı! Gözler bu geceye çevrildi...

Brezilyalılar, Arjantin karşıtı kampanya başlattı! Gözler bu geceye çevrildi...
Brezilyalılar, Arjantin'in aleyhine olacağı için bu geceki Şili maçında milli takımlarının mağlup olması için kampanya başlattı.

FIFA 2018 Dünya Kupası'na katılmayı aylar öncesinden garantileyen Brezilya, bu gece Şili'ye kaybederse Arjantin için her şey çok kötü olabilir. Çünkü Şili'nin kazanması Arjantin'in şampiyonaya gidişini önleyebilir.

FIFA 2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde grupta 6. sırada yer alan Lionel Messi ve Jorge Sampaoli önderliğindeki Arjantin, 1970'ten bu yana ilk kez Dünya Kupası'na katılamama tehlikesi yaşıyor. 17 maçta 25 puanı bulunan Tangocular'ın üzerinde Peru, Kolombiya, Şili ve Uruguay bulunuyor. Lider Breziyla ise Dünya Kupası'na katılmayı aylar önce garantiledi.

Arjantin bu gece TSİ 02.30'da Ekvador'la deplasmanda karşılaşacak. Aynı saatte Brezilya, Şili'yi ağırlayacak. Tangocuların galibiyeti ve Şili'nin mağlubiyeti durumunda Dünya Kupası biletini 28 puana çıkan Arjantin kapacak! Brezilya vatandaşları, ezeli rakiplerinin bu durumuan engel olmak için ilginç bir yol izledi.

Brezilyalılar, sosyal medya platformlarında Brezilya Milli Takımı'nın Şili'ye mağlup olması için çağrıda bulunuyor. Özellikle Twitter'da 'EntregaBrasil' ve 'EngtregaPhoChile' şeklinde iki kampanya başlattı. Şili'nin galibiyeti, Arjantin'in kupa dışında kalmasını sağlamasa da Tangocular'ın işini zorlaştıracak.

Habertürk'ün ESPN'den aktardığına göre, Arjantin'in Dünya Kupası'na katılma ihtimali yüzde 47.

Önündeki takımlar Peru'nun yüzde 56, Kolombiya'nın yüzde 65, Şili'nin yüzde 52, Uruguay'ın ise yüzde 99.