Bostancı açıklarında helikopter düştü

Bostancı açıklarında helikopter düştü
İstanbul Bostancı sahili açıklarında helikopter düştü. Kanal D Haber İstihbarat Şefi Emrullah Erdinç'in aktardığı bilgilere göre; kazada yaralanan Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti.

Helikopterin yıldırım çarpması sonucu hızla irtifa kaybederek Bostancı sahilinin 500-600 metre açığına düştüğü iddia edildi.

Kazadan sonra pilottan ilk açıklama geldi. Pilot İsmet Özgür, "Denize indirmeye çalıştım, çakıldık" dedi.

Saat 17.00 sıralarında 155 polis ihbar hattına çok sayıda ihbar geldi. İhbarlarda Bostancı açıklarında Marmara Denizi'ne bir helikopterin düştüğü belirtildi.

Bölgeye çok sayıda polis ekibi karadan ve denizden gönderildi.

Düşen sivil helikopterdeki 2 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı. Görgü tanıkları ise helikopterde 4 kişinin olduğunu belirtti. İddiaya göre bu dört kişiden ikisi helikopterden düşüş öncesi atlayarak yaralandı.

Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi.

Bostancı'da helikopterin ilk bilgilere göre yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğü belirtiliyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de "(Helikopter kazasının nedeni) Kaza kırım ekibi gerekli incelemeyi yaptıktan sonra öğrenebileceğiz" dedi.

Pilot İsmet Özgür, helikopteri denize indirmeye çalıştığını ancak çakıldıklarını ifade etti.

İstanbul Valiliği ise konuyla ilgili "İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır." açıklamasında bulundu.

Valilik yaralı olarak kurtarılan iki kişinin isimlerinin İsmet Öztürk ve Halil Ünver olduğunu açıkladı.

HALİL ÜNVER HAYATINI KAYBETTİ

Helikopter kazasında yaralananlardan birinin iş adamı Halil Ünver olduğu belirlendi. Gelen son bilgilere göre Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti.

Halil İbrahim Ünver, OTOKAR'ın yönetim kurulu başkan vekiliydi. Ünver, OTOKAR bünyesindeki kritik savunma sanayi projelerini yürütmekteydi.

BÜYÜKÇEKMECE GÖL MALİKANELERİ'NE İNİŞ YAPACAKTI

Düşen TC-HYU kuyruk tescilli Bell 430 tipi helikopterin Kartal'daki Mermerler helipad'inden havalandığı iniş yeri olarak da Büyükçekmece Göl Malikaneleri'ndeki helipad alanına iniş yapmak üzere plan yaptığı ortaya çıktı.

Etiketler :