Borcunu ödemeyen arkadaşını öldürdü!

Borcunu ödemeyen arkadaşını öldürdü!
İstanbul'da Suriye uyruklu Egid A.S. 5 bin lira borcunu alamadığı için yine Suriye uyruklu arkadaşını sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü.

İstanbul'da Suriye uyruklu Egid A.S. 5 bin lira borcunu alamadığı için yine Suriye uyruklu arkadaşını sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü.

İstanbul Polisi’ni harekete geçiren olay 31 Ocak Günü 15.00 sıralarında Kağıthane’de yaşandı. Halep doğumlu olan 27 yaşındaki Egid A.S. ve 21 yaşındaki İsmail Zaza Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak İstanbul’a gelmişlerdi.

İddialara göre, Egid A.S. arkadaşı olan İsmail Zaza’ya 5 bin lira ve bir cep telefonu borç verdi. Bir süre sonra parasını isteyen Egid A.S.’yı İsmail Zaza oyalamaya başladı. Oyalama devam edince Egid A.S. borç konusunu konuşmak için arkadaşından randevu talep etti. İkili Kağıthane’ye bağlı Çağlayan Mahallesi’nde buluştu. İki Suriyeli arasındaki alacak verecek tartışması arbedeye dönüştü. Arbede esnasında

parasını istedi. Egid A.S. cebinden çıkardığı bıçağı İsmail Zaza’ya saplamaya başladı. Vücuduna aldığı bıçak darbeleri sonucu İsmail Zaza topallayarak kaçmaya çalışırken, Egid A.S. de farklı yöne doğru yürümeye başladı. Kanlar içerisinde kalan İsmail Zaza çevredeki vatandaşlar yardımıyla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Olay yerine gelen Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise çalışma başlattı. Çalışma kapsamında güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Görüntülerde Ismail Zaza’yı bıçakla öldürdüğü belirlenen Egid A.S.’yi yakalamak için takip başlatıldı. Yürütülen takipler kapsamında 3 Şubat Günü Bahçelievler’de belirlenen adrese yapılan baskın sonucu şüpheli gözaltına alındı.

Emniyete götürülen şüpheli sorguya alındı. Yapılan sorgulamalarda arkadaşına verdiği 5 bin lira ve bir adet telefonu geri alamadığı için sinirlendiği ve bu sebeple cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sözcü

Etiketler :