halktv.com.tr ÖZEL | Böke'den Albayrak'ın ayrımcı sözlerine sert yanıt

halktv.com.tr ÖZEL | Böke'den Albayrak'ın ayrımcı sözlerine sert yanıt
CHP PM üyesi Selin Sayek Böke, Berat Albayrak'ın 8 Mart konuşmasındaki "Hanımlarla toplantı yaptık. Ev ekonomisi falan soracaklar zannediyorum." sözlerine halktv.com.tr aracılığıyla yanıt verdi.

İstanbul ve Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) işbirliğiyle Borsa İstanbul’da bir tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı etkinlikte Erdoğan’ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bir konuşma yaptı. Cinsiyet adaletsizliğine ilişkin konuşma yapan Albayrak, "“Daha geçtiğimiz gün Kocaeli’deydik. Hanımlarla toplantı yaptık. Ev ekonomisi falan soracaklar zannediyorum. Bir sorular, bir sorular geldi eline su dökemeyeceğimiz maliyecilerin soramayacağı sorular geldi, epey terledim.” dedi. Albayrak'ın cinsiyetçi sözleri tepki çekti.

Albayrak'a bir yanıt da CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'den geldi. Halk TV'den Can Coşkun'a konuşan Böke, "Kadının bilgisine ve bilgeliğine şaşırmak, ancak zaten Sayın Bakan ve onun temsil ettiği anlayışa uygundur. Biz kadınların bilgisine şaşırmış Sn Albayrak; Oysa o, bu yaklaşımıyla bizi hiç şaşırtmadı! Tam da kendisini ifade etmiş.

Yine de biz Sayın Bakana iki temel şeyi hatırlatalım: Her şeyden önce kadına kadın denir, hanım değil. Ayrıca, Albayrak’ın bu diline de sirayet eden üsttenci, küçümseyici dilde temsiliyet bulan anlayış, bizim işte tam da mücadele ettiğimiz toplam düzenin simgesel halidir. Açık ki kadınlar dünyaları ve ülkeleri, ekonomileri yönetir. Ama daha önemli bir şey var şu an yaşanan. Türkiye’yi getirdikleri noktada o söz ettiği kadınlar, onun küçümsediği ev ekonomisini de yöneterek bir mucizeyi gerçekleştiriyorlar. Çünkü Türkiye’yi içine sürükledikleri krizde milyonlar açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamak zorunda. Ve bunu yaratan Saray düzeninin parçası ve damadı bizzat kendisidir.

Etiketler :