Bosna-Hersek BM'deki Kudüs tasarısına neden çekimser oy kullandı?

Bosna-Hersek BM'deki Kudüs tasarısına neden çekimser oy kullandı?
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Türkiye ve Yemen'in birlikte sunduğu Kudüs tasarısı 128 oyla 3'te 2'lik çoğunluğu 128 oyla geçerek kabul edildi. Oylamada bütün müslüman nüfus ağırlıklı ülkeler kabul oyu verirken, Bosna...

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Türkiye ve Yemen'in birlikte sunduğu Kudüs tasarısı 128 oyla 3'te 2'lik çoğunluğu 128 oyla geçerek kabul edildi. Oylamada bütün müslüman nüfus ağırlıklı ülkeler kabul oyu verirken, Bosna Hersek'in çekimser kalması dikkat çekti.

PASİFİK VE KARAYİP ÜLKELERİ RET OYU VERDİ

BM Genel Kurulunda Kudüs tasarısına 128 ülke kabul, 9 ülke ret ve 35 ülke çekimser oy kullandı. ABD ve İsrail'i  sadece Palau, Guatamala, Togo, Nauru, Honduras, Marshall Adaları ve Mikronezya destekledi.

SIRBİSTAN'DAN KABUL, BOSNA-HERSEK'TEN ÇEKİMSER OY ŞAŞIRTTI

Sırbistan'ın kabul oyu verdiği tasarıya Bosna-Hersek'in çekimser kalması tüm dikkatleri bu ülkeye çekti. Genel olarak müslüman olarak bilinen Bosna-Hersek aslında 3 etnik gruptan oluşan bir koalisyon. Dayton Anlaşması'na göre üç etnik grubun temsil edildiği, dört yıllığına seçilmiş üç üyenin 10 aylık dönemlerle başkan oldukları bir idare sistemine sahip.

BOSNA-HERSEK'TE HIRVATLAR YÖNETİMDE

Her 10 ayda değişen sisteme göre şu an Bosna Hersek yönetiminde Hırvatlar bulunuyor.

BOSNA-HERSEK'TE TRUMP KARŞITI GÖSTERİLER OLMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararı geçen Pazar günü Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da  protesto edilmişti. Protestocular mitingde ellerinde İngilizce dövizlerle Trump'ı hedef almıştı.

[caption id="attachment_267710" align="aligncenter" width="507"] Müslüman Boşnaklar, başkent Saraybosna'da ABD ve Trump'ı protesto etti.[/caption]

Etiketler :