Black Friday yalan mı? Efsane Cuma'da fiyat aldatmacası: Tüketiciler tepkili!

Black Friday yalan mı? Efsane Cuma'da fiyat aldatmacası: Tüketiciler tepkili!
Türkiye'de 24 Kasım Cuma gününün ilk dakikaları 00.00'dan itibaren başlatılan "Efsane Cuma" ya da İngilizcesi ile "Black Friday" kampanya uygulamasına tepkiler artıyor. Sözde büyük indirimler yapılacak gibi tanıtımlar yapılırken,...

Türkiye'de 24 Kasım Cuma gününün ilk dakikaları 00.00'dan itibaren başlatılan "Efsane Cuma" ya da İngilizcesi ile "Black Friday" kampanya uygulamasına tepkiler artıyor. Sözde büyük indirimler yapılacak gibi tanıtımlar yapılırken, önce fiyatların arttırılması, sonra da indirimli fiyat konulması tüketicileri bir hayli kızdırdı.

BLACK FRİDAY - EFSANE CUMA NEDİR?

Black Friday, ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Gün 1932’den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılıyor ve geç kapanırlar ve beklenmedik derecede indirimli satış yapıyorlar. Mağazaların diğer günlere oranla daha erken açıldığı ve geç saatlere kadar kapanmadığı Kara Cuma, büyük indirimlere sahne olduğu için büyük izdihamlara da neden oluyor.

TÜRKİYE'DE NASIL UYGULANIYOR?

Türk tüketicilere büyük bir kısmı Black Friday'ın, aldatmacadan ibaret olduğunu düşünüyor. Az sayıda belli ürünlerde büyük indirimleri ön plana çıkaran firmalar, diğer birçok üründe fiyatlara ciddi oranlarda zam yapıp, sonra da yüksek oranda indirim varmış gibi aynı fiyata veya eski fiyatından çok az düşük fiyata ürünleri satmaya çalışıyor.  Bunun en bariz örnekleri de online alışveriş sitelerinde ürün takip eden tüketiciler tarafından fark ediliyor.

İŞTE BAZI SOSYAL MEDYA KULLANICILARININ TEPKİLERİ

Yapılan sözde indirimlere tepkili olan bazı sosyal medya kullanıcıları, Black Friday öncesi fiyatlarla mevcut fiyatları örnek vererek tepki gösterirken, kimi kullanıcılar da daha sert sözlerle tepkilerini dile getirdi. İşte bazı kullanıcıların tepkileri:

Etiketler :