Bitcoin nedir? Bitcoin Cash nedir?

Bitcoin nedir? Bitcoin Cash nedir?
Vatandaşlar tarafından rağbet görmeye devam eden Bitcoin nedir? Bitcoin Cash nedir?

Bitcoin nedir? Bitcoin Cash nedir?

BİTCOİN NEDİR?

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından kuruldu. Deneysel olarak başlatılan Bitcoin, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş ile ilişiği olmamasına rağmen, ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimidir.

Küresel piyasalarda, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin’in sembolü ? kısaltma ise BTC'dir.

BİTCOİN CASH NEDİR?

Bitcoin Cash, internet için yaratılmış, kullanıcılar arası bir elektronik nakittir. Merkez bankası olmaksızın işlem görür ve herhangi bir üçüncü tarafın çalışmasını veya varlığını gerektirmez.

Bitcoin Cash, Bitcoin projesinin eşler arası dijital nakit sistemi olarak devamıdır. Bitcoin blockchain defterinin bir dalı olarak, daha fazla büyüme ve ölçeklenme imkanlarına sahip bir sisteme sahiptir.

Bitcoin Cash’in yaratıldığı 1 Ağustos 2017 tarihinde Bitcoin’e sahip olan kullanıcılar aynı miktarda Bitcoin Cash’e de sahip oldular. Eğer Bitcoin’ler üçüncü bir kurum tarafından tutuluyorsa Bitcoin Cash’lerin o kurumdan istenilmesi gerekebilir.

1 Ağustos tarihinden sonraki bütün işlemler ise ayrıdır, yani Bitcoin ve Bitcoin Cash tamamen ayrı iki para birimi haline dönüşmüştür.

Etiketler :