Bir kaşık elma sirkesi ile 10 mucize

Bir kaşık elma sirkesi ile 10 mucize
Hayatınıza sokacağınız 1 kaşık elma sirkesi ile 10 mucize yaşayabilirsiniz. Elma sirkesi aslında doğal bir üründür.

Elma sirkesi Elma suyunun fermantasyon geçirmesi ile oluşur. Elma sirkesinin mucizesi sayılmakla bitmiyor.

Temizlikten, sağlığa hatta cilt bakımına kadar elma sirkesinin işe yaradığı çok nokta var.

İşte, bir kaşık elma sirkesi ile 10 mucize

Kullandığımız şampuanlar bir süre sonra saçlarımızı cansız gösterir. Saçlar kuru ve bakımsız gözükmeye başlar. İşte bu durumda bir kaşık elma sirkesini 1 bardak ılık suya karıştırın. Şampuan sonrası bu karışım ile saçlarınızı yıkayın. 2 dakika kadar bekleyin ve saçları su ile durulayın. Saçlarınızın bakımlı ve parlak gözükeceğini göreceksiniz. Üstelik, saçlarda kepek oluşumu da engellenecektir.

Sirke gözenekleri sıkılaştırır ve yüzde olan tüm kiri yağı alır. Bu nedenle bir pamuğa dökülen elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Ayrıca 1 kaşık sirke 1 kaşık su ile karıştırılıp, 2 aspirin ezilerek oluşan karışım cilde kullanıldığında ciltte olan sivilce ve izleri yok olmaktadır.

Koltuk altı temizlendikten sonra bir pamuğa dökülen elma sirkesi ile silinirse ter kokusu oluşmamaktadır. Sirke, antibakteriyal olduğundan koltuk altında bakteri üremesine izin vermemektedir.

Kötü bir ağız kokunuz varsa, 1 kaşık sirke olan bir bardak su ile gargara yapın. Boğaz ve dil altında oluşan bakteriler ölecektir ve kötü koku yok olacaktır.

Ayağınızda kötü koku varsa, ayaklarınızı sirkeli ılık suda 15 dakika kadar bekletin. Kötü koku yok olacaktır. Ayrıca, ayakkabıların içine sirkeli pamuk koymak, kötü kokan ayakkabılarda oluşan bakterileri öldürür.

Bacaklarınızda varis oluşumu varsa, elma sirkeli suya batırılan bir havlu ile bacaklarınızın varisli kısmını sarın ve yaklaşık 25 dakika kadar bekletin. O gece rahat uyursunuz ve varislerin hızını yavaşlatırsınız.

Güneşte çok kaldınız ve yanıklarınız oluştuysa, ıslak bir beze elma sirkesi dökün ve yanık olan bölgeye uygulayın. Ağrınız hafifleyecektir.

Banyo yaparken 1 bardak elma sirkesi suya eklenirse, vücudunuz dinlenecek ve toksinlerden arınacaktır.

Evcil hayvanınızın üzerine yerleşen pirelerden kurtulmak için, 1 ölçü elma sirkesi ile 1 ölçü suyu karıştırın ve hayvanın kürküne sprey ile sıkın. Pireler 1-2 gün içinde yok olacaktır.

Bulaşık makinesinde elma sirkesi deterjan olarak kullanılabilir. Klozetin içine dökülen elma sirkesi 1 gece bekletilip, ertesi gün temizlenebilir. 1 ölçü elma sirkesi ile 1 ölçü su karışımı ile fırın, buzdolabı temizlenebilir.