Bir devir sona erdi... UEFA açıkladı

Bir devir sona erdi... UEFA açıkladı
UEFA, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde uzatmaya giden maçlarda 4. oyuncu değişikliğinin yapılabileceğini duyurdu. Şampiyonlar Ligi'nde 21.45 geleneği de, resmi olarak sona eriyor

UEFA, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde uzatmaya giden maçlarda 4. oyuncu değişikliğinin yapılabileceğini duyurdu. Şampiyonlar Ligi'nde 21.45 geleneği de, resmi olarak sona eriyor. UEFA'nın yaptığı değişiklikle birlikte Şampiyonlar Ligi maçları, gelecek sezondan itibaren Türkiye saatiyle 23.00 ve 00.00'da başlayacak.

UEFA, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kurallarında değişikliğe gitti. UEFA, uzatmaya giden maçlarda 4. oyuncu değişikliğine izin verileceğini duyurdu. UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Süper Kupa’da yeni sezonda uygulanmak üzere kural değişiklikleri yaptı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

UEFA’nın resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamaya göre, 2018-19 sezonundan itibaren bu organizasyonlarda uzatmaya gidecek maçlarda 4. oyuncu değişikliği yapılabilecek. Bu kararın altında yatan sebep olarak ise futbolcuların sağlığının koruma altına alınması ve takımlara daha rahat bir kadro kurma, kullanma şansı verilmesi gösterildi.

SAATLERDE DE DEĞİŞİKLİK!

UEFA yaptığı açıklamada Devler Ligi karşılaşmalarının saatlerinde de değişikliğe gidileceğini belirtti. Buna göre, Şampiyonlar Ligi maçları, gelecek sezondan itibaren TSİ 23.00 ve 00.00’da başlayacak. Salı ve çarşamba günleri belirlenecek olan 2’şer maç ise Türkiye saatiyle 20.55 ve 21.55’te başlayacak.

KONTENJAN ARTIRILDI!

UEFA’nın duyurduğu diğer bir değişiklik ise, Şampiyonlar Ligi final, Avrupa Ligi finali ve Süper Kupa’da 18 futbolculuk olan maç kadrosu kontenjanı, 23 futbolcuya yükseltildi. Yani finale çıkan takımlar yedek kulübesinde 7 değil, 12 futbolcuyu oturtabilecek.

Etiketler :