Bir dev şirket daha konkordato ilan etti!

Bir dev şirket daha konkordato ilan etti!
Konkordato ilan eden şirketlerin arasına bir yenisi daha eklendi. Gıda sektöründen kozmetik sektörüne kadar birçok alanda hizmet veren Eminiş Ambalaj, iflastan korunmak için konkordato ilan etti.

Eminiş Ambalaj 1970 yılında plastik ve metal ambalaj üretim sektörüne ilk adımını atmıştı. Daha sonra 1994 yılında da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na açıldı. Metal ambalaj ve plastik enjeksiyon üretimi yapan Eminiş Ambalaj KAP’a yaptığı açıklamada konkordato ilan ettiğini duyurdu.

Açıklamada yaşanan ekonomik sorunların yanı sıra talep arzındaki düşüş, hammadde fiyatlarındaki gibi nedenler gösterildi.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Şirketimiz gerek aşağıda arz ettiğimiz sebepler gerekse bir süredir ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sebeplerle Gebze Asliye Hukuk Mahkemesinin 2018/734 esas sayılı dosyası ile konkordato talebinde bulunmuş olup ilgili mahkemece yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanunun 287. Maddesi gereğince şirketimize üç aylık geçici süre ile hakkında yapılacak tüm takip işlemlerinin durdurulmasına yönelik tedbir kararı vermiş bulunmaktadır. Şirketimizin konkordato talebinde bulunma sebepleri aşağıda arz edilmiştir.

Etiketler :