Bir ayda 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Bir ayda 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü
Ağustos 2017 Kadın Cinayetleri Raporu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2017 Ağustos ayı Kadın Cinayetleri Raporunu açıkladı. Rapora göre öldürülen kadınların failleri bile belli değil.

Ağustosta 27 kadın öldürüldü; 26 çocuk istismara, 35 kadın cinsel şiddete uğradı; 4 kadının yaşam tarzına saldırıldı...

BİR ÇOK KADIN İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLÜYOR

Cinayetlerin 17’sinin failinin bile belirlenemediğine dikkat çeken raporda, kadınların dere kenarlarında, sokaklarda, evlerinde işkencelerle öldürülmüş şekilde bulunduğu belirtidi. Kadınların koruma kararlarına rağmen öldürüldüğüne dikkat çekilen rapordurumun vahameti bir örnekle açıklanıyor:

'POLİS YA ŞİDDET GÖRDÜKTEN YA DA ÖLDÜKTEN SONRA DEVREYE GİRİYOR'

"Antalya’da, Şerafettin Yörük, eşi 37 yaşındaki Zeynep Yörük’ü evinde bıçaklayarak öldürdü. Şerafettin Yörük’ün eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 3 ay uzaklaştırma cezası aldığı belirtildi. Eşinden şiddet gören kadınlar polise şikayette bulunuyor ancak polis genelde kadın ya şiddet gördükten ya da öldükten sonra işlem başlatıyor.

Cinsel şiddet ve saldırı hakkında sadece gazete haberlerinden hazırlanan verilere göre sadece bir ay içinde 35 kadına cinsel şiddet uygulandı. Cinsel şiddete maruz bırakılan kadınlardan 2 tanesinin Suriyeli, 6’sının ise engelli olduğunun belirtildiği raporda şu ayrıntılatr yer alıyor:

"Aralarından Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde yaşayan bir kadın 5 kişi tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Sağlık sorunları sebebiyle hastaneye götürülen kadının ikiz çocuklara yedi aylık hamile olduğu anlaşıldı."

GİYİM TARZINA SALDIRILAR SÜRÜYOR

Raporda kadınların giyim tarzlarından dolayı uğradığı saldırılara da dikkat çekilen rapordaki veriler aynı zamanda, "Türkiye’de kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor” açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a de bir yanıt niteliği taşıyor. Verilere göre bu ay 4 kadın kıyafeti bahane edilerek saldırıya uğradı.

ÇOCUKLARA YÖNELİK CİNSEL SALDIRILAR

Raporda yer alan bir diğer bir veri de, çocuklara yönelik cinsel saldırılara ilişkin. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre Ağustos ayında 6 çocuğa tecavüz edildi, 20 çocuğa ise tacizde bulunuldu. İstismara maruz bırakılan çocuklardan biri engelliydi, 1 çocuk ise zorla evlendirilmek üzere kaçırıldı.

Etiketler :