Binali Yıldırım'dan "Off-Shore iddiaları" hakkında açıklama

Binali Yıldırım'dan "Off-Shore iddiaları" hakkında açıklama
Binali Yıldırım ABD ziyareti öncesi havalimanında düzenlediği basın toplantısında off-shore iddialarına yanıt verdi

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Ziyaretimizin öncesi ABD ile Türkiye arasında bir süre önce askıya alınan vize işlemlerinin sınırlı olarak başlamış olmasını olumlu bir adım olarak görüyoruz.

Ziyaretimizin ülkemizin, ABD ile ilişkilerinin daha iyi bir noktaya gelmesine vesile olması diliyoruz. Umarız faydalı bir ziyaret olur.

BİNALİ YILDIRIM: GİZLİ SAKLI TARAFI YOK

Dün ve bugün bir gazete şahsım ve ailem hakkında off-shore şirketleri var. Yerli ve milli değil diye haberler yapıyor. Ben makine mühendisiyim. Hayatım boyunca gemi işletmeciliği yaptım. Siyasete başlayınca da işlerimi evlatlarıma bıraktım. Onlar kendi işini yapıyor. Ben de kendi işimi yapıyorum. Benim çocuklarıma bir tavsiyem oldu. Devletle iş yapmayacaksınız. Denizcilik küresel bir iştir. Bunun gizli saklı bir tarafı yok. Bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.

Benim siyasetçi olmam dolayısıyla çocuklarımın faaliyetleri

Benim akılları sıra yıpratmaya çalışıyorlar. Hertürlü soruşturma, gerek mali yönden, gerekse hukuki yönden yapılabilir. Biz onurumuzla varız. Bizim için en büyük servet itibarımızdır. Para bugün vardır, yarın yoktur.

Vergi vermiyor diye itham ediyorlar. O haberi yaptıklarında benim oğlumun şirketi İstanbul'da en çok vergi veren şirketi oldu.

Bana yerli değil, milli değil diyenlerin ilk fırsatta ülkeyi terk edenler olmasını milletime bırakıyorum.

Etiketler :