Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası

Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. ve son Başbakanı Binali Yıldırım'ı Devlet Şeref Madalyası ile ödüllendiriyor. Madalya töreni, Saray'da yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. ve son Başbakanı Binali Yıldırım'ı Devlet Şeref Madalyası ile ödüllendiriyor. Madalya töreni, Saray'da yapılıyor. Törende sunum yapıldığı sırada duygusal anlar yaşayan Binali Yıldırım gözyaşlarına hakim olamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım’a Şeref Madalyası tevcih töreninde konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Bizim burada takdim ettiğimiz madalya, fedakarlıklar karşısında vefa borcumuzun nişanesidir. Bu madalyanın bir başka gayesi de hizmet ehlini yeni projeleri, yeni eserler için teşvik etmektir.

Son 16 yılda milletvekili, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, bundan sonra Meclis Başkanı olarak hizmet etmeye devam edecektir. Uzlaşmacı, kuşatıcı tavrını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum.

Rabbim bize Binali Bey gibi sağlam dostluklar nasip etti. Binali Bey bazıları gibi yolunu şaşırmadı. Gücünü millete yaptığı hizmetlerden aldı

40 yıllık dostluğumuz pek çok imtihanı atlatmıştır. Binali Bey en uzak yollardan kuş kanadıyla gelmiştir. Onun için ulaştırma bakanı olmuştur.Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımız da hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi, hiçbir zaman da yolunu şaşırmadı. Üstlendiği her görevi ehliyet, liyakatla en güzel şekilde yerine getirdi.Son 16 yılda ulaştırma, haberleşme ve denizcilik alanında Binali Bey’in mutlaka imzası vardır. Pek çok tarihi atılımı birlikte hayata geçirdik.

Etiketler :