Binali Yıldırım: Bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir

Binali Yıldırım: Bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir
Bu sabah yayınlanan KHK ile MİT Müsteşarlığının tasarruf yetkisi Başbakanlıktan alınarak Cumhurbaşkanlığına verildi. Konuyla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım yapılan düzenleme için "Başbakan'a güvensizlik gibi bir yorum yapılamaz

Bu sabah yayınlanan KHK ile MİT Müsteşarlığının tasarruf yetkisi Başbakanlıktan alınarak Cumhurbaşkanlığına verildi. Konuyla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım yapılan düzenleme için "Başbakan'a güvensizlik gibi bir yorum yapılamaz. Uygulama Cumhurbaşkanlığı sistemine uygun hale getirme amaçlı" açıklamasını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"BU DEĞİŞİKLİK 16 NİSAN RUHUNA UYGUN"

MİT’in, Cumhurbaşkanlığına bağlanmasına ve bu konuda CHP’nin yaptığı açıklamalara ilişkin bir soruya Yıldırım, “MİT müsteşarlığının yasası ile ilgili bir değişiklik oldu. Bu değişikliğe göre MİT müsteşarlığı ile ilgili tasarrufu sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. 16 Nisan referandumunu da dikkate aldığımızda zaten yeni sistemde bütün MİT müsteşarlığı diğer kurumlar hepsi Cumhurbaşkanlığı bünyesinde  toplanıyor. Bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir. Kamu kuruluşlarında kurallar esastır. Mevzuat içerisinde herkes kendisine verilen sorumluluğu yapmak durumundadır. Bu meseleyi Başbakana güvensizlik vesaire gibi bir yoruma, değerlendirmeye tabi  tutmak iyi niyetten yoksundur” diye yanıt verdi.

TEK TİP KIYAFET

Başbakan, FETÖ sanıklarına tek tip kıyafet uygulaması ile ilgili ise “Çalışma bitmediği için bu KHK’da yer almadı” dedi.

Etiketler :