Binali Yıldırım: Belki ağır bedel ödeyeceğiz...

Binali Yıldırım: Belki ağır bedel ödeyeceğiz...
Azerbaycan seyahati sonrasında uçakta Hakan Çelik'e açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ABD ile yaşanan krize ilişkin, "Bedel öderiz, belki ağır bedel ödeyeceğiz, ama boyun eğmeyiz; bir kere bunu bilmesi lazım Amerika’nın"...

Azerbaycan seyahati sonrasında uçakta Hakan Çelik'e açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ABD ile yaşanan krize ilişkin, "Bedel öderiz, belki ağır bedel ödeyeceğiz, ama boyun eğmeyiz; bir kere bunu bilmesi lazım Amerika’nın" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ziyareti sonrasında Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'e açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Bedel öderiz, belki ağır bedel ödeyeceğiz, ama boyun eğmeyiz; bir kere bunu bilmesi lazım Amerika'nın" ifadelerini kullandı. Daha önce Rize'de, "Hiç merak etmeyin, hiç endişe etmeyin. Eğitimde, sağlıkta adalette, emniyette, enerjide, dış politikada, ulaşımda çok daha güzel şeyler olacak" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle çelişen bu açıklamaları dikkatlerden kaçmadı.

Yeni sistemde kanun teklifi verme esas usullerinde de düzenlemeye gidileceğini belirten Yıldırım, "Teklifi milletvekillerinin kendilerinin vermeleri mümkün. Bunun da esas usullerini yine bir yasal düzenlemeyle belirlememiz lazım, yoksa tıkanır. Yani sırf dikkat çekmek için filan gerçekte ihtiyaç olup-olmadığına bakılmaksızın sansasyonel teklifler verilebilir. Bunlara bir nizam-intizam getirip teklif verme esas usulleri şeklinde bir düzenlemeye ihtiyaç var." dedi.

'İLİŞKİLERİMİZ HİÇ OLMADIĞI KADAR GERİLMİŞ DURUMDA'

ABD ile ilişkilerin hiç olmadığı kadar gerildiğini ifade eden Yıldırım, "Bu saatten sonra ne Amerika, ne Türkiye geri adım attı dedirtecek bir durum yok. Siyaset açısından bakarsak, bundan sonra hemen yapılacak bir şey, bir geri adım olarak nitelendirilebilir. Ben Türkiye için konuşmuyorum, Amerika için de." dedi ve ekledi, "Bana göre hâlâ bir çıkış mevcuttur. Ama bu süreci başlatmak Amerika’nın işi olmalıdır. Çünkü açık tehdit ortaya koyan biz değiliz"

ABD ile yaşanan krizde, Türkiye'nin ağır bedel ödeyebileceğini belirten Yıldırım'ın "Bedel öderiz, belki ağır bedel ödeyeceğiz, ama boyun eğmeyiz; bir kere bunu bilmesi lazım Amerika’nın" sözlerini sarf etti.

'YARIM ASIRLIK NATO'DA, ORADA-BURADA ORTAKLIĞIMIZ VAR...'

Binali Yıldırım ayrıca, ABD ile yaşanan krizin diyalog, siyaset ve diplomasi ile krizin aşılabileceğini belirten Yıldırım, "Yarım asırlık NATO’da, orada-burada bir ortaklığımız var, müttefikliğimiz var, bu konuların getirip bir meseleye, bir rahibe bağlanmasını ve hiç de yakışık almayan bir tarzda, devlet ciddiyetine yakışmayan tarzda bir çıkış yapılmasını kabul etmek mümkün değildir. Ben hâlâ diplomasi, siyaset ve diyalogla bu meselenin halledilmesi fırsatı olduğunu biliyorum. Burada da ilk adımı atma görevi Amerika’ya düşüyor. Yoksa, siz bizim adamı bırakın, sonrasına bakarız tarzında bir yaklaşım iş görmez." dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Etiketler :