Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü hocalarının çoğu istifa ettiklerini duyurdu

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü hocalarının çoğu istifa ettiklerini duyurdu
Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü hocalarnın, giriş sınavlarının sonucunda belirlenen kazananlar listesini bölüm başkanının keyfi olarak değiştirmesi gerekçesiyle istifa ettiklerini duyurdular.

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü hocaları, sosyal medya hesaplarından yaptıkları bir duyuruyla istifa ettiklerini duyurdu. Gerekçe olarak Haziran ayında jüri tarafından dört günlük bir süreci kapsayan değerlendirme sonucunda seçilen öğrencilerin listesinin bölüm başkanı tarafından keyfi olarak değiştirildiğini gösteren hocalar, "Bilkent gibi güzide bir kurumun titizliğine yakışmayan bu anlaşılmaz tutum, tiyatro bölümünde ders veren bütün meslek dersi hocalarını bir karar vermeye zorlamıştır. Aynı zamanda giriş sınavı jürisini de oluşturan bütün meslek dersi hocaları olarak, şu an itibariyle Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ndeki eğitmenlik görevimizden ayrılmış bulunmaktayız." diyerek istifalarını duyurdular.

ÖĞRENCİLER VE MEZUNLARDAN DESTEK

Öte yandan Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunları ve öğrencileri de yayımladıkları bir bildiriyle, hocalarına desteklerini açıkladı. Mezunlar ve öğrenciler desteklerini, "Bugünü şekillendirme niyetiyle, gördüğümüz yanlışları anlatabilmek için tiyatroyu seçmiş olan bizler, bize yol gösteren, girdiğimiz karanlıklara ışık tutan, öğrencisi olmaktan gurur duyduğumuz hocalarımızı, nahoş bir sebeple kaybettik. Sanata ve sanatçıya verdiği değerle bilinen Bilkent Üniversitesi'nin bu konuya gerektiği önemi vermemesi bizi ayrıca üzmüştür. Karanlığın, çıkmazların, adaletsiz ve umutsuz dünyanın yeşermemize engel olduğu her an, biz hocalarımız gözündeki ışıkla yeniden doğduk. Şimdi sıra bizim. Bu dünyanın umutsuzluğa karşı yürüdüğü her yolda bizler el ele verip dimdik duruyoruz" ifadeleriyle açıkladı.

Etiketler :