Bilimsel bir gerçek! Bu 5 özelliğe sahipseniz 'Kıskanç'sınız!

Bilimsel bir gerçek! Bu 5 özelliğe sahipseniz 'Kıskanç'sınız!
Kıskançlık yine tartışma konusu. Peki siz kıskanç olup olmadığınızı merak ediyor musunuz? O halde test edin...

Kıskançlık kimilerine göre bir gerçeklik, kimilerine göre fazlası epey zararlı.

Peki kıskanç olup olmadığınızı nasıl anlarsınız?

Aşağıdaki sorular sizin yanıtlarınızı bekliyor.

Bu özelliklere sahipseniz, kıskanç olduğunuzla yüzleşin.

1- Sevdiğiniz insanları paylaşamıyorsunuz

Sevdiğiniz insan tanımı oldukça geniştir, kıskanç insanlar için. Bu ailenin bir ferdi de olabilir, sevgiliniz ya da arkadaşınız da. Bunun hiçbir önemi yoktur. Etrafınızdaki herkesin sadece ve sadece size ait olduğunu düşünüyor ve başkalarıyla bu konuda yarışa girmek zorunda kaldığınızda içinizde ufak çapta bir fırtına kopuyorsa, tebrikler kıskançsınız!

2-Yeni insanlara pek açık değilsiniz

Kıskanç insanlar kendilerini aşırı çabuk bir şekilde güvenli alanlar kurarlar. Başkalarının bu alana girmesi durumunda ise bir kaplan kadar yırtıcı olabilirler. Bu nedenle sınıfa yeni gelen kız, işe yeni başlayan çocuk, hatta aileye yeni giren o minnacık beşikteki bebek bile düşman olarak tanımlanır. Yeni insanların olmadığı hep sizin sevildiğiniz ve sevdiğiniz bir dünya en ideal dünyadır sizin için.

3-Gerçek bir stalkersınız

Kıskançlığın normları arasında sadece sevdiklerinizi kıskanmak yoktur. Başka başka, tanımadığınız insanları ve hayatları da kıskanırsınız. Bu nedenle hayatınızın çok büyük bir kısmı telefonunuz önünüzde onun bunun sosyal medya hesaplarını gezerek geçirirsiniz. Bir insanın eski eşinin yeni sevgilisinin maaşını bile biliyorsanız sağlam bir stalker ve kıskançsınız.

4-Kendinizi sık sık insanlarla kıyaslarsınız

Bu insanları stalklamak yetmediğini gibi bir de bu insanlarla kendinizi ve hayatlarınızı kıyaslarsınız. O bugün ne giyinmiş, ne yemiş, ne içmiş, ne demiş bunların hepsi sizin için ayrı derttir. Kafanızda sadece ya bu insanı durmadan kötüler ya da onun gibi olmak için ciddi mesai harcarsınız.

5-Kıskanmanın normal bir duygu olduğunu düşünüyorsunuz

Sizce bütün insanlar aynı duyguları yaşıyordur zaten ve bunda da çok fazla abartacak bir şey yoktur. İşte kıskançlığın hafiften bir akıl hastalığı olduğunun en büyük göstergesi de budur: İnsanın kendini bilmemesi. O yüzden çocukken de dediğimiz gibi; kıskanmayın kıskançlar!

Etiketler :