Bilal Erdoğan hakkında 'zincirleme suç işleme' gerekçesiyle suç duyurusu

Bilal Erdoğan hakkında 'zincirleme suç işleme' gerekçesiyle suç duyurusu
Kurtuluş Partili Hukukçuların yapmış olduğu suç duyuruları İskenderun ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıklarına verildi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), belediyeye ait kamu arazilerini Türgev ve Ensar Vakfı'na devreden AKP'li Üsküdar ve İskenderun Belediye Başkanları ile aralarında Bilal Erdoğan'ın da olduğu söz konusu vakıfların yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Görevi kötüye kullanma, kayırma, bilerek ve isteyerek kamuyu zarara uğratma, nitelikli dolandırıcılık ve nüfuz ticareti suçlamaları ile yapılan suç duyurusunda AKP'li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile kararda imzası bulunan belediye meclis üyeleri ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil hakkında soruşturma açılması talep edildi.

"ZİNCİRLEME SUÇ" KAPSAMI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurularında "İmtiyazlar anlamına gelen ve Anayasa ile korunan kamu taşınmazları OHAL bahanesiyle çıkarılan ve denetimden geçmeyen torba yasalarla sözde usule uygun hale getirilerek ortaçağcı gerici çocuk istismarcılarına peşkeş çekiliyor." denildi.

Suç duyurusunda ayrıca, soruşturma makamlarının, sadece İskenderun’da değil ülkenin birçok yerinde benzer suçları işledikleri ve işlemeye devam ettiklerinden şüphelilerin fiillerinin "Zincirleme Suç" kapsamında olduğu vurgulandı.

Etiketler :